Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κρατάει τα κέρδη του το αέριο, στα €183 η μεγαβατώρα

Η αγορά στρέφει όλα τα βλέμματα στην επόμενη εβδομάδα, όταν πρόκειται να τελειώσει η συντήρηση του Nord Stream. H Ευρώπη και ειδικά η Γερμανία φοβάται ότι η Ρωσία δεν θα επανεκκινήσει τις ροές στον αγωγό.

Κρατάει τα κέρδη του το αέριο, στα €183 η μεγαβατώρα

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου για δεύτερη μέρα καθώς οι traders εξακολουθούν να ανησυχούν για το τι να περιμένουν, όταν ο ρωσικός αγωγός Nord Stream ολοκληρώσει τη συντήρησή του.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ο αγωγός έχει κλείσει για προγραμματισμένες εργασίες για δέκα ημέρες, αλλά η Γερμανία έχει εκφράσει ανησυχίες ότι η Ρωσία ενδέχεται να μην επιστρέψει πλήρως σε λειτουργία. Οι παραδόσεις από την Gazprom έχουν περιοριστεί εδώ και εβδομάδες, τόσο μέσω του Nord Stream όσο και μέσω της Ουκρανίας.

«Η αγορά στρέφει τώρα όλα τα βλέμματα στην επόμενη εβδομάδα, όταν πρόκειται να τελειώσει η συντήρηση, εκεί που η Ευρώπη και ειδικά η Γερμανία φοβάται ότι η Ρωσία δεν θα επανεκκινήσει τις ροές στον αγωγό», ανέφερε σε σημείωμα η Energi Danmark.

Κατά τα άλλα, οι προμήθειες φυσικού αερίου από τη Νορβηγία αναμένεται να αρχίσουν να ανακάμπτουν αφού έφθασαν στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου μήνα αυτή την εβδομάδα, εν μέσω απρογραμμάτιστων διακοπών.

Το ολλανδικό φυσικό αέριο επόμενου μήνα, το ευρωπαϊκό σημείο αναφοράς, τελεί υπό διαπραγμάτευση 6% υψηλότερα, στα 183 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Το συμβόλαιο αυξήθηκε 4,9% την Τρίτη και έχει υπερδιπλασιαστεί σε αξία τον περασμένο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v