Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γιατροί και μεταφορές οδήγησαν σε άλμα τη βρετανική οικονομία

Αυξήθηκαν τα ραντεβού σε γιατρούς, ενώ και οι οδικοί μεταφορείς είχαν πολυάσχολο μήνα τον Μάιο, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία. Το ΑΕΠ κινήθηκε ανοδικά κατά 3,5% σε ετήσια βάση.

Γιατροί και μεταφορές οδήγησαν σε άλμα τη βρετανική οικονομία

Αναπάντεχη επέκταση σημείωσε η οικονομία της Βρετανίας τον Μάιο, λόγω της αύξησης των ραντεβού σε τοπικούς γιατρούς και της ανάπτυξης σε άλλους τομείς, αν και οι υπηρεσίες που απευθύνονται στους καταναλωτές υποχώρησαν ελαφρώς καθώς αυξήθηκε ο πληθωρισμός, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Οπως μεταδίδει το Reuters, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,5% τον Μάιο μηνιαίως, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ONS). Δημοσκόπηση του Reuters από οικονομολόγους είχε δείξει μηδενική ανάπτυξη τον Μάιο από τον Απρίλιο. Tους 12 μήνες έως τον Μάιο, κινήθηκε ανοδικά κατά 3,5%.

Οι υπηρεσίες υγείας ήταν ο κύριος μοχλός ανάπτυξης, ανέφερε η ONS, επικαλούμενη «μεγάλη αύξηση στα ραντεβού για γενικούς γιατρούς».

Οι οδικοί μεταφορείς είχαν επίσης έναν πολυάσχολο μήνα, ενώ τα ταξιδιωτικά πρακτορεία τα πήγαν καλά με την αυξημένη ζήτηση για διακοπές, ανέφερε η ONS.

Τους τρεις μήνες έως τον Μάιο, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,4%, έναντι πρόβλεψης δημοσκόπησης του Reuters για 0,0%.

Η Τράπεζα της Αγγλίας έχει προβλέψει ότι το ΑΕΠ θα συρρικνωθεί την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου. Αν και αναμένεται σε ανάπτυξη το τρίτο τρίμηνο, πολλοί αναλυτές επισημαίνουν τον κίνδυνο ύφεσης της οικονομίας αργότερα φέτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v