Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέταρτη εβδομάδα ανόδου για το ευρωπαϊκό αέριο

Παίρνει δρόμο για το μεγαλύτερο σερί εβδομαδιαίων κερδών φέτος. Τα βλέμματα όλων βρίσκονται στο κλείσιμο του Nord Stream 1 για εργασίες συντήρησης. Θετικά γύρισε το ολλανδικό αέριο, φτάνοντας στα €184 ανά μεγαβατώρα.

Τέταρτη εβδομάδα ανόδου για το ευρωπαϊκό αέριο

Οι τιμές του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου κατευθύνονται προς το μεγαλύτερο σερί εβδομαδιαίων κερδών φέτος, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για τη μείωση των προμηθειών από τη Ρωσία.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αναφοράς αν και κινούνταν αρνητικά τις πρωινές ώρες της Παρασκευής, εξακολουθούν να οδεύουν προς τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα αυξήσεων.

Εν τω μεταξύ, τις μεσημεριανές ώρες γύρισαν θετικά, με το ολλανδικό φυσικό αέριο επόμενου μήνα να ενισχύεται 0,7% και να φτάνει στα 184 ευρώ ανά μεγαβατώρα.  Το συμβόλαιο έχει υπερδιπλασιαστεί τον τελευταίο μήνα. 

Ο αγωγός Nord Stream της Ρωσίας, η μεγαλύτερη διαδρομή φυσικού αερίου προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, πρόκειται να κλείσει τη Δευτέρα για 10 ημέρες εποχικής συντήρησης και υπάρχει φόβος ότι οι πλήρεις ροές δεν θα επιστρέψουν μετά την ολοκλήρωση των εργασιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v