Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο τσεκούρι στις πτήσεις της Lufthansa

Xιλιάδες ακυρωμένες πτήσεις μετρά η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία, που προσεχώς θα γίνουν ακόμη περισσότερες. Καλύτερα να αποφύγουν Φρανκφούρτη και Μόναχο την επόμενη εβδομάδα οι ταξιδιώτες...

Νέο τσεκούρι στις πτήσεις της Lufthansa

Νέο κύμα ακυρώσεων σε πτήσεις της λόγω έλλειψης προσωπικού ετοιμάζει η γερμανική Lufthansa, επιτείνοντας το ταξιδιωτικό χάος στην Ευρώπη στο ξεκίνημα της καλοκαιρινής τουριστικής σεζόν.

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg, πρόκειται να περικόψει το ένα πέμπτο των αναχωρήσεων από Φρανκφούρτη και Μόναχο την επόμενη εβδομάδα, ούτως ώστε να μπορέσει να επαναπρογραμματίσει έναν σταθερό αριθμό πτήσεων για το προσεχές διάστημα.

Η Lufthansa ακύρωσε συνολικά 3.100 πτήσεις τον περασμένο μήνα, μετά από σειρά κρουσμάτων κορωνοϊού που επιδείνωσαν τα προβλήματα από τις ελλείψεις προσωπικού. Τα εργατικά συνδικάτα υποστηρίζουν ότι οι μειωμένοι μισθοί και οι κακές συνθήκες εργασίας αποτρέπουν τις νέες προσλήψεις. Ο 71χρονος Karl-Ludwig Kley, επικεφαλής της εταιρείας, παραδέχτηκε ότι τα σημερινά προβλήματα είναι τα χειρότερα που έχει αντιμετωπίσει σε ολόκληρη την καριέρα του.

Προκειμένου να αποκαταστήσει την αναταραχή που προκάλεσαν οι ακυρώσεις και να εξυπηρετήσει όσους επιβάτες έχασαν την πτήση τους, η αεροπορική εταιρεία δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα προσφέρει νέα εισιτήρια μόνο στην πιο ακριβή κατηγορία τον Ιούλιο. Αυτή η κίνηση αύξησε την τιμή ακόμη και στις φθηνότερες πτήσεις, με το εισιτήριο Λονδίνο-Φρανκφούρτη μετ' επιστροφής, ταξίδι 90 λεπτών, να αγγίζει τα 1.000 ευρώ.

Παράλληλα, μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας είναι πλέον ο πλουσιότερος άνθρωπος της Γερμανίας, ο Klaus-Michael Kuehne, που αύξησε το μερίδιό του από 10,01% σε 15,01%, ξεπερνώντας το ποσοστό της γερμανικής κυβέρνησης. Ο ίδιος είναι μεγαλομέτοχος της Kuehne+Nagel, της μεγαλύτερης εταιρείας θαλάσσιων διαμεταφορών-logistics στον κόσμο, ενώ κατέχει μερίδιο 30% και στη γερμανική ναυτιλιακή εταιρεία Hapag-Lloyd.

Η μετοχή της Lufthansa έχει υποχωρήσει κατά περίπου 9% από την αρχή του έτους.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v