Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Άνθρακες» το bitcoin για το Ελ Σαλβαδόρ

Η αξία των κρυπτονομισμάτων που έχει η κυβέρνηση στα ταμεία της έχει πέσει πάνω από 50% στα $105 εκατ. Παραμένουν οι ανησυχίες για το χρέος, ενώ επιβραδύνεται η ανάπτυξη. Η υπομονη είναι το κλειδί λέει ο πρόεδρος στο Twitter.

«Άνθρακες» το bitcoin για το Ελ Σαλβαδόρ

To Ελ Σαλβαδόρ πόνταρε την οικονομική του σωτηρία στο bitcoin, αλλά μέχρι τώρα το στοίχημα δεν φαίνεται να αποδίδει όπως ήλπιζε ο πρόεδρος της χώρας Ναγίμπ Μπουκέλε.

Όπως μεταδίδει το CNBC, η αξία των κρυπτονομισμάτων που έχει η κυβέρνηση στα ταμεία της έχει πέσει πάνω από 50% στα $105 εκατ., η υιοθέτηση του bitcoin δεν έχει εξαπλωθεί και η χώρα χρειάζεται άμεσα πολλά χρήματα για να εξυπηρετήσει δανειακές υποχρεώσεις άνω του $1 δισ. την επόμενη χρονιά. 

Όλα αυτά συμβαίνουν καθώς η τιμή του bitcoin έχει βουτήξει πάνω από 70% από το υψηλό του Νοεμβρίου του 2021 και πάνω από 55% από τότε που ο Μπουκέλε ανακοίνωσε το σχέδιο του. 

Εν τω μεταξύ, η οικονομική ανάπτυξη του Eλ Σαλβαδόρ έχει επιβραδυνθεί σημαντικά, το δημοσιονομικό έλλειμμα παραμένει υψηλό και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ ανήλθε στο 87%.

Ωστόσο, ο πρόεδρος Μπουκέλε ζήτησε από τους πολίτες την περασμένη εβδομάδα να μην ανησυχούν καθώς μετά τη bear market η αξία του κρυπτονομίσματος θα εκτοξευτεί. «Η υπομονή είναι το κλειδί» έγραψε στο Twitter.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v