Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπάιντεν: Τραγικό λάθος η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου

Η απόφαση θέτει σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία πολλών γυναικών στη χώρα, τόνισε ο Τζο Μπάιντεν. Χαρακτήρισε κρίσιμες οι ενδιάμεσες εκλογές για επαναφορά των αναπαραγωγικών δικαιώματων των γυναικών μέσω του Κογκρέσου.

Μπάιντεν: Τραγικό λάθος η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να καταργήσει το συνταγματικό δικαίωμα στην άμβλωση γυρίζει τις ΗΠΑ 150 χρόνια πίσω, τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, κάνοντας λόγο για μια ημέρα λύπης.

Όπως ανέφερε, η απόφαση ήταν ένα τραγικό λάθος που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία πολλών γυναικών στη χώρα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος υπογράμμισε ότι ο μόνος τρόπος να αποκατασταθεί το δικαίωμα των γυναικών να επιλέγουν είναι να θεσπίσει ομοσπονδιακό νόμο το Κογκρέσο. Δεν υπάρχει τρόπος να διασφαλίσουμε το δικαίωμα στην άμβλωση μέσω εκτελεστικών πράξεων, πρέπει να στρέψουμε το βλέμμα στις εκλογές του Νοεμβρίου, πρόσθεσε. 

Αυτό το φθινόπωρο στις κάλπες κρίνεται η προσωπική ελευθερία, κρίνεται η απόφαση Roe v Wade. 

Παράλληλα, ο Μπάιντεν υπογράμμισε ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να προστατεύσει τις γυναίκες στις πολιτείες που περιορίζουν την άμβλωση. Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι θα κάνει ότι μπορεί για να καταπολεμήσει μέτρα που περιορίζουν τη μετακίνηση γυναικών σε άλλες πολιτείες για να κάνουν άμβλωση.

Ο Μπάιντεν τόνισε ακόμα ότι η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου καταδεικνύει ότι δεν αντιπροσωπεύει την πλειοψηφία στις ΗΠΑ, ενώ πρόσθεσε ότι η απόφαση καθιστά τις ΗΠΑ «παρία» μεταξύ των ανεπτυγμένων χωρών.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v