Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: H FDA απαγόρευσε τα ηλεκτρονικά τσιγάρα της Juul

H Juul δεν κατάφερει να αποδείξει ότι η έγκριση των προϊόντων της στις ΗΠΑ θα προστάτευε τη δημόσια υγεία, ανακοίνωσε η FDA.

ΗΠΑ: H FDA απαγόρευσε τα ηλεκτρονικά τσιγάρα της Juul

H Yπερεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) δεν έδωσε έγκριση σε κανένα από τα προϊόντα της Juul Labs που κυκλοφορούν στις ΗΠΑ.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η ρυθμιστική αρχή ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η εταιρεία πρέπει να σταματήσει να πουλά και να διανέμει τα προϊόντα της.Όσα από τα προϊόντα της βρίσκονται ακόμα στην αγορά θα πρέπει να αποσυρθούν άμεσα. 

Η αύξηση στη χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων από εφήβους ανάγκασε τη ρυθμιστική αρχή να διεξάγει διεξοδική έρευνα στα προϊόντα αυτά, επισήμανε στην ανακοίνωση.

«Η υπηρεσία αφιέρωσε σημαντικούς πόρους για την εξέταση προϊόντων από τις εταιρείες που αντιστοιχούν στο μεγαλύτερο μέρος της αμερικανικής αγοράς» σημείωνεται στην ανακοίνωση.

Η FDA τόνισε ότι η Juul δεν κατάφερει να αποδείξει ότι η έγκριση των προϊόντων της στις ΗΠΑ θα προστάτευε τη δημόσια υγεία στη χώρα. Κάποιες από τις έρευνες της εταιρείες προκάλεσαν ανησυχίες λόγω των ανεπαρκών και αντικρουόμενων δεδομένων, πρόσθεσε.

.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v