Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Anadolu: Διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Τουρκίας με Ουκρανία για τις εξαγωγές σιτηρών

Το τουρκικό πρακτορείο υποστηρίζει ότι «επιτεύχθηκε συνεννόηση» και μια τετραμερής συνάντηση με αξιωματούχους από την Ουκρανία, τη Ρωσία, την Τουρκία και τον ΟΗΕ θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Anadolu: Διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Τουρκίας με Ουκρανία για τις εξαγωγές σιτηρών

Η Τουρκία και η Ρωσία συμφώνησαν να διεξαγάγουν συνομιλίες με την Ουκρανία, με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ, με στόχο την αποτροπή μιας παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης, διασφαλίζοντας την εξαγωγή εκατομμυρίων τόνων σιτηρών από την κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα, μετέδωσε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Το πρακτορείο Anadolu ανέφερε ότι οι συνομιλίες μεταξύ τουρκικής και ρωσικής αντιπροσωπείας στη Μόσχα αυτή την εβδομάδα ήταν «εποικοδομητικές και πολύ θετικές».

Ανέφερε ότι «επιτεύχθηκε συνεννόηση» και μια τετραμερής συνάντηση με αξιωματούχους από την Ουκρανία, τη Ρωσία, την Τουρκία και τον ΟΗΕ θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Ο ΟΗΕ έχει προειδοποιήσει ότι εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι κινδυνεύουν από «πείνα και εξαθλίωση» εξαιτίας των ελλείψεων τροφίμων που προκαλούνται από τον πόλεμο στην Ουκρανία και τον αποκλεισμό της Ρωσίας στις αποστολές σιτηρών στη Μαύρη Θάλασσα.

Ωστόσο, οι διαπραγματεύσεις προχωρούν με δυσκολία καθώς η Μόσχα αρνείται να επιτρέψει σε πλοία να εγκαταλείψουν το κύριο λιμάνι της Οδησσού της Ουκρανίας ενώ το Κίεβο φοβάται ότι μπορεί να απειληθεί με περισσότερες επιθέσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v