Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ακρίβεια: Επιπλέον 380 λίρες τον χρόνο χρειάζεται για τρόφιμα το μέσο βρετανικό σπίτι

Τα συνεχή πληθωριστικά ρεκόρ οδηγούν τις σχετικές εκτιμήσεις σε νέα αναθεώρηση επί τα χείρω. Το βρετανικό καταναλωτικό κοινό στρέφεται σε φθηνότερες μάρκες και σε προϊόντα σε προσφορά.

Ακρίβεια: Επιπλέον 380 λίρες τον χρόνο χρειάζεται για τρόφιμα το μέσο βρετανικό σπίτι

Ο πληθωρισμός στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 40 ετών αναμένεται να αυξήσει τον μέσο λογαριασμό για είδη παντοπωλείου κατά 380 στερλίνες ετησίως για το μέσο βρετανικό νοικοκυριό, σύμφωνα με στοιχεία της συμβουλευτικής εταιρείας Kantar που επικαλούνται οι Financial Times.

Η νεότερη αυτή εκτίμηση είναι κατά 100 λίρες αυξημένη σε σχέση με τα στοιχεία του Απριλίου, δείχνοντας «πόσο απότομες υπήρξαν οι πρόσφατες αυξήσεις των τιμών».

Το άλμα στους λογαριασμούς έρχεται καθώς ο πληθωρισμός τροφίμων αγγίζει το υψηλότερο ποσοστό των τελευταίων 13 ετών. Οι τιμές στα είδη παντοπωλείου αυξήθηκαν κατά 8,3% τον περασμένο μήνα, αγγίζοντας το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2009.

Ως αποτέλεσμα του αυξανόμενου κόστους, περισσότεροι αγοραστές στρέφονται από επώνυμα προϊόντα σε προϊόντα χαμηλότερου κόστους.

«Οι πωλήσεις φθηνότερων προϊόντων έχουν αυξηθεί κατά 2,9%, ενισχυμένες από τις ισχυρές επιδόσεις της Aldi και της Lidl κ.ά., που διαθέτουν πλήθος δικών τους ετικετών», δηλώνει η Kantar.

Συνολικά, οι προσφορές και οι ιδιωτικές ετικέτες έχουν αυξηθεί κατά 12% στη χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v