Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Πρώτο «ναι» από γερουσιαστές σε μέτρα για την οπλοκατοχή

Συμφωνία για περισσότερη χρηματοδότηση υπηρεσιών ψυχικής υγείας και για σχολική ασφάλεια. Οι διαπραγματευτές πρέπει ακόμη να συμφωνήσουν σε όλες τις λεπτομέρειες, καθώς θα συντάσσουν το νομοσχέδιο τις επόμενες ημέρες.

ΗΠΑ: Πρώτο «ναι» από γερουσιαστές σε μέτρα για την οπλοκατοχή

Μια δικομματική ομάδα Αμερικανών γερουσιαστών κατέληξε σε συμφωνία για τη νέα νομοθεσία για την ασφάλεια των όπλων μετά τις επιθέσεις του περασμένου μήνα στο Τέξας και τη Νέα Υόρκη.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, γερουσιαστές με επικεφαλής τον Δημοκρατικό Κρις Μέρφι από το Κονέκτικατ και τον Ρεπουμπλικανό Τζον Κόρνιν από το Τέξας είπαν ότι η συμφωνία περιλαμβάνει επιχορηγήσεις σε Πολιτείες για την εφαρμογή νόμων που επιτρέπουν στα δικαστήρια να αφαιρούν όπλα από δυνητικά επικίνδυνους κατόχους και περισσότερη χρηματοδότηση για υπηρεσίες ψυχικής υγείας και σχολική ασφάλεια.

Η συμφωνία είναι σημαντική, καθώς έρχεται μετά από χρόνια πολύ μικρής προόδου στο Κογκρέσο σχετικά με τη νομοθεσία για τα όπλα, αλλά οι διαπραγματευτές πρέπει ακόμη να συμφωνήσουν σε όλες τις λεπτομέρειες καθώς θα συντάσσουν το νομοσχέδιο τις επόμενες ημέρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v