Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προειδοποίηση Μπάιντεν στις πετρελαϊκές εταιρείες για τον πληθωρισμό

Οι βιομηχανίες πετρελαίου και φυσικού αερίου και διύλισης σε αυτή τη χώρα να μην χρησιμοποιούν την πρόκληση που δημιούργησε ο πόλεμος στην Ουκρανία ως λόγο για να κάνουν χειρότερα τα πράγματα για τα νοικοκυριά, τόνισε ο Τζο Μπάιντεν.

Προειδοποίηση Μπάιντεν στις πετρελαϊκές εταιρείες για τον πληθωρισμό

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε την Παρασκευή ότι συνεργάζεται με αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρείες για να αυξηθεί η παραγωγή σε επίπεδα ρεκόρ το επόμενο έτος, ενώ κατηγόρησε τη βιομηχανία ότι εκμεταλλεύεται την έλλειψη προμηθειών για να αυξήσει τα κέρδη.

Ο πληθωρισμός σκαρφάλωσε τον Μάιο στο υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 1981, στο 8,6%, ενώ η καταναλωτική εμπιστοσύνη βούτηξε σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Μπάιντεν τόνισε ότι ελπίζει να επιταχύνει την παραγωγή πετρελαίου. Προέβη, ωστόσο, και σε μια προειδοποίηση κατά της πετρελαϊκής βιομηχανίας.

«Είναι επίσης σημαντικό οι βιομηχανίες πετρελαίου και φυσικού αερίου και διύλισης σε αυτή τη χώρα να μην χρησιμοποιούν την πρόκληση που δημιούργησε ο πόλεμος στην Ουκρανία ως λόγο για να κάνουν χειρότερα τα πράγματα για τα νοικοκυριά με υπερβολική κερδοφορία ή αυξήσεις τιμών» υπογράμμισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v