Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φωτιά στην Ανδαλουσία: 2.000 άνθρωποι επιστρέφουν στις εστίες τους

Γνώριμες και θλιβερές εικόνες «Εύβοιας» στη νότια Ισπανία, όπου δύο χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εκκενώσουν πόλεις και χωριά. Σήμερα Παρασκευή μπόρεσαν να επιστρέψουν εν μέσω καύσωνα, καθώς η πυρκαγιά οριοθετήθηκε.

Φωτιά στην Ανδαλουσία: 2.000 άνθρωποι επιστρέφουν στις εστίες τους

Επέστρεψαν στα σπίτια τους δύο χιλιάδες άνθρωποι που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη λόγω μεγάλης πυρκαγιάς στη νότια Ισπανία, φέρνοντας στο μυαλό περσινές εικόνες... Εύβοιας.

Οι υπηρεσίες διάσωσης εκτίμησαν το πρωί της Παρασκευής ότι η πυρκαγιά οριοθετήθηκε και συνεπώς καθίσταται δυνατή η επιστροφή των κατοίκων στα σπίτια τους, ανακοίνωσε η περιφερειακή κυβέρνηση της Ανδαλουσίας.

Η φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης στο βουνό Σιέρα Μπερμέχα, στην επαρχία Μάλαγα, την ώρα που ισχυρό κύμα καύσωνα κατέκλυζε τη χώρα, με θερμοκρασίες γύρω στους 40 βαθμούς.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των πυροσβεστών, η φωτιά κατέστρεψε 35.000 στρέμματα δυσπρόσιτης περιοχής με απότομες πλαγιές, κινητοποιώντας σχεδόν 1.000 άντρες.

Το περασμένο Σεπτέμβριο, η περιοχή Σιέρα Μπερμέχα είχε πληγεί και πάλι από μεγάλη πυρκαγιά που μέσα σε μια εβδομάδα είχε καταστρέψει σχεδόν 100.000 στρέμματα δάσους προκαλώντας τον θάνατο ενός πυροσβέστη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v