Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάθε μέρα χάνουν τη ζωή τους έως και 100 Ουκρανοί στο μέτωπο

Οι ρωσικές δυνάμεις υπερτερούν σε αναλογία που φτάνει το 40 προς 1, τα ουκρανικά όπλα υπολείπονται αισθητά, το ηθικό των Ουκρανών στρατιωτών κάμπτεται και οι λιποταξίες αυξάνονται, αναφέρει έκθεση δυτικών και ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών.

Κάθε μέρα χάνουν τη ζωή τους έως και 100 Ουκρανοί στο μέτωπο

Έως και 100 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώνονται και 500 τραυματίζονται καθημερινά στις μάχες με τον ρωσικό στρατό, δήλωσε σήμερα ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολέξιι Ρέζνικοφ.

Ο υπουργός έδωσε αυτά τα στοιχεία καθώς οι μάχες συνεχίζουν να μαίνονται στην ανατολική περιοχή του Ντονμπάς, ιδίως στις περιοχές Σεβεροντονέτσκ και Λισιτσάνσκ.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε δηλώσει την 1η Ιουνίου ότι ο στρατός χάνει 60 έως 100 στρατιώτες την ημέρα.

Σύμφωνα με νέα έκθεση των μυστικών υπηρεσιών στην οποία παρουσιάζεται η εικόνα στην πρώτη γραμμή του μετώπου, και στην οποία αναφέρεται η εφημερίδα The Independent, οι ουκρανικές δυνάμεις υφίστανται μαζικές απώλειες καθώς οι Ρώσοι υπερτερούν σε αναλογία 20 προς 1 στο πυροβολικό και 40 προς 1 στα πολεμοφόδια.

Η έκθεση που έχει συνταχθεί από Ουκρανούς και Δυτικούς αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών δείχνει επίσης ότι οι Ουκρανοί αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες στο να ανταποκριθούν στους ρωσικούς βομβαρδισμούς, καθώς το πυροβολικό τους είναι περιορισμένο στην εμβέλεια των 25 χιλιομέτρων, ενώ οι ρωσικές δυνάμεις μπορούν να καταφέρουν πλήγματα από απόσταση 12 φορές μεγαλύτερη.

Η έκθεση αναφέρει ότι η επιδείνωση της κατάστασης στο Ντονμπάς έχει «σοβαρό αποθαρρυντικό αντίκτυπο στις ουκρανικές δυνάμεις και πραγματικές υλικές επιπτώσεις, ενώ οι περιπτώσεις λιποταξίας αυξάνονται κάθε εβδομάδα».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v