Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλμα 16,9% για τις κινεζικές εξαγωγές τον Μάη

Ξεπέρασαν την άνοδο κατά 8% που είχαν προβλέψει οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters. Πόσο ενισχύθηκαν οι εισαγωγές.

Αλμα 16,9% για τις κινεζικές εξαγωγές τον Μάη

Ξεπέρασαν τις προσδοκίες οι εξαγωγές της Κίνας τον Μάιο, όπως δείχνουν τα στοιχεία των τελωνείων, καθώς η παγκόσμια ανάκαμψη πρόσφερε ώθηση στην οικονομία της χώρας που επλήγη από την Covid.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, oι εξαγωγές αυξήθηκαν 16,9% τον Μάιο σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, ξεπερνώντας το 8% που είχαν προβλέψει οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters. Οι εισαγωγές αυξήθηκαν επίσης περισσότερο από το αναμενόμενο, κατά 4%.

Η συνολική αξία των εξαγωγών για τον Μάιο ανήλθε στα 308,3 δισ. δολάρια ενώ οι εισαγωγές ήταν 229,5 δισ. δολάρια. Η κίνηση άφησε την Κίνα με εμπορικό πλεόνασμα 78,8 δισ. δολαρίων για τον μήνα, 82% μεγαλύτερο από την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο, έδειξαν τα στοιχεία.

Η Κίνα εισήγαγε επίσης λιγότερο πετρέλαιο και άνθρακα κατ' όγκο την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου από ό,τι πέρυσι. Οι εισαγωγές των καυσίμων μειώθηκαν 1,7% σε 217 εκατ. τόνους και 13,6% σε 95,9 εκατ. τόνους, αντίστοιχα. Ωστόσο, η τιμή ανά τόνο κάθε καυσίμου αυξήθηκε σημαντικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v