Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γαλλία: Επιστρέφει ο κορωνοϊός μετά τη μεγάλη μείωση κρουσμάτων

Οι μολύνσεις από Covid-19 μειώνονταν σταθερά εδώ και δύο μήνες, όμως έχουν αρχίσει να αυξάνονται ξανά τις τελευταίες ημέρες. Ο μέσος όρος των λοιμώξεων 7 ημερών έχει αυξηθεί σε περίπου 20.000 την ημέρα.

Γαλλία: Επιστρέφει ο κορωνοϊός μετά τη μεγάλη μείωση κρουσμάτων

Η πανδημία της Covid-19 αρχίζει να επιστρέφει στη Γαλλία τις τελευταίες ημέρες, με την καταγραφή αυξημένων λοιμώξεων. Μετά από μια σταθερή μείωση των νέων μολύνσεων, η Γαλλία έχει φτάσει πλέον τα 20.000 κρούσματα την ημέρα.

Τις τελευταίες ημέρες, «έχω ήδη παρατηρήσει μια ελαφρά αύξηση (…) στην κυκλοφορία» του κορονοϊού, δήλωσε ο Guillaume Spaccaferri , επιδημιολόγος στο Santé publique France, σε συνέντευξη Τύπου, σύμφωνα με τη Le Figaro, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Ωστόσο, ο επιδημιολόγος τόνισε την «έλλειψη επιπτώσεων στα νοσοκομεία», παρόλο που ήταν πολύ νωρίς για αξιολόγηση.

Τα κρούσματα Covid-19 μειώνονταν σταθερά εδώ και δύο μήνες, όμως έχουν αρχίσει να αυξάνονται ξανά τις τελευταίες ημέρες. Ο μέσος όρος των κρουσμάτων 7 ημερών έχει αυξηθεί σε περίπου 20.000 νέα κρούσματα την ημέρα.

Ο Guillaume Spaccaferri πιστεύει ότι ευθύνονται η «λιγότερο αυστηρή εφαρμογή των μέτρων περιορισμού» και η «επίπτωση της εξάπλωσης των BA.4 και BA.5».

Αυτές οι νέες, δυνητικά πιο μεταδοτικές παραλλαγές της Omicron έχουν γίνει η πλειοψηφία στη Νότια Αφρική και την Πορτογαλία, όπου έχουν προκαλέσει πρόσφατα κύματα κρουσμάτων, τα οποία όμως στο μεταξύ σταθεροποιήθηκαν.

Πόσο χειρότερες είναι BA.4 ή BA.5, από άλλες παραλλαγές Ομικρον

Στη Γαλλία, και οι δύο παραλλαγές κερδίζουν έδαφος, αν και παραμένουν μειοψηφία στα στοιχεία της περασμένης εβδομάδας: λιγότερο από το 1% των νέων κρουσμάτων για το BA.4 και το 5% για το BA.5.

Ωστόσο, ειδικοί στον τομέα της υγείας σημείωσαν ότι η εμπειρία της Νότιας Αφρικής και της Πορτογαλίας είναι καθησυχαστική, καθώς αυτές οι δύο χώρες δεν έχουν βιώσει τεράστια κύματα νοσηλειών και θανάτων.

«Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το BA.4 ή το BA.5 είναι πιο σοβαρό από άλλες παραλλαγές της Omicron», δήλωσε η επιδημιολόγος Anna Maisa.

ΠΗΓΕΣ: ΕΡΤLE FIGARO

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v