Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο γιος του Μπάιντεν με πιστόλι: Εντός του Λευκού Οίκου τα πυρά της οπλοκατοχής

Ακατάλληλο βίντεο του 2018 εκθέτει τον Τζο Μπάιντεν και υπονομεύει την πρωτοβουλία του να θέσει όρια στην «παραδοσιακή» αμερικανική οπλοκατοχή.

Ο γιος του Μπάιντεν με πιστόλι: Εντός του Λευκού Οίκου τα πυρά της οπλοκατοχής

Σ’ ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, με μια συνοδό πολυτελείας και ψευτοπερήφανος μ’ ένα όπλο στο χέρι, ο Χάντερ Μπάιντεν, γιος του προέδρου των ΗΠΑ, ίσως δυσκολεύει τη θέση του πατέρα του με το προσωπικό του βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας.

Πόσο μάλλον που το σκανδαλώδες οπτικό υλικό έρχεται μετά από ένα Σαββατοκύριακο όπου σε όλη τη χώρα καταγράφηκαν δεκάδες νεκροί και τραυματίες από πυροβολισμούς. Και, κυρίως, λίγες μέρες μετά το τηλεοπτικό διάγγελμα και την πρωτοβουλία του πατρός Μπάιντεν να καλέσει το Κογκρέσο να εγκρίνει νέα μέτρα ελέγχου της οπλοκατοχής.

Το όπλο που κρατούσε ο υιός Μπάιντεν, σύμφωνα με τη New York Post, είχε αποκτηθεί παράνομα.

Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Ρον Τζόνσον μίλησε για υποκρισία: «Πριν προτείνει ή εγκρίνει οποιαδήποτε νέα νομοθεσία για τα όπλα, η κυβέρνηση Μπάιντεν καλό θα ήταν να επιβάλλει τους υφιστάμενους νόμους, ανεξάρτητα από το ποιος τους παραβιάζει, ακόμα κι αν είναι ο γιος του προέδρου». Και πρόσθεσε ότι το όπλο του Χάντερ Μπάιντεν πετάχτηκε σε κάδο σκουπιδιών απέναντι από ένα σχολείο!

Για την ιστορία, το βίντεο τραβήχτηκε στις 17 Οκτωβρίου 2018, ωστόσο είναι αρκετό για να αναζωπυρώσει τη σχετική συζήτηση έστω και μετά από τέσσερα χρόνια, στριμώχνοντας τον πρόεδρο και πολώνοντας την ήδη πολωμένη αμερικανική κοινωνία με ένα θέμα που –παράδοξο ή όχι— αγγίζει τη «βαθιά» αμερικάνικη ψυχή κάποιων.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτό που έκανε ο Χάντερ Μπάιντεν ήταν λάθος. Εξάλλου ήταν και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ουκρανικής εταιρείας ενέργειας Burisma...» δήλωσε ο υποψήφιος των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο Μαξ Ρόουζ στην The Post την περασμένη εβδομάδα.

Με την ευκαιρία, επανέρχονται στο προσκήνιο τόσο ο έκλυτος βίος του Χάντερ Μπάιντεν όσο και οι αμφιλεγόμενες επιχειρηματικές συμφωνίες του στο εξωτερικό, μερικές από τις οποίες αφορούσαν την κρατικά ελεγχόμενη τράπεζα της Κίνας και άλλες εταιρείες που συνδέονται με την κινεζική κυβέρνηση, καθώς και ο πιθανός αντίκτυπός τους στην εθνική ασφάλεια.

Οι Ρεπουμπλικάνοι θέλουν να μάθουν αν ο πρόεδρος Μπάιντεν επρόκειτο να αποκομίσει κάποιο οικονομικό όφελος ή αν είχε κάποιο ρόλο στις επιχειρηματικές υποθέσεις του γιου του, όπως ισχυρίστηκε ο Τόνι Μπομπουλίνσκι, πρώην επιχειρηματικός συνεργάτης του Χάντερ Μπάιντεν, αναφέρει το δημοσίευμα.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v