Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρωσία: Ένταλμα σύλληψης κατά του δημοσιογράφου Αντρέι Σαλντάτοφ

Ο ιστότοπός του έχει ασχοληθεί συστηματικά με δημοσιογραφικές έρευνες για τις μυστικές υπηρεσίες, αλλά και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ρωσία: Ένταλμα σύλληψης κατά του δημοσιογράφου Αντρέι Σαλντάτοφ

Το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον δημοσιογράφο Αντρέι Σαλντάτοφ, διευθυντή του ιστότοπου agentura.ru, που ασχολείται με την ερευνητική δημοσιογραφία και ιδιαίτερα με τη δραστηριότητα των μυστικών υπηρεσιών.

«Η Δευτέρα ξεκίνησε ευχάριστα. Όλοι μου οι τραπεζικοί λογαριασμοί δεσμεύθηκαν, ενώ ανακάλυψα το όνομά μου στη βάση δεδομένων του υπουργείου Εσωτερικών με τα εντάλματα σύλληψης. Η δίωξη ασκήθηκε στις 17 Μαρτίου και την υπόθεση πιθανώς έχει αναλάβει Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του agentura.ru που αναρτήθηκε στο Telegram.

O δικηγόρος Πάβελ Τσίκοφ θεωρεί ότι εναντίον του Σαλντάτοφ μπορεί να ασκήθηκε δίωξη για διάδοση ψευδών ειδήσεων για τον ρωσικό στρατό».

Ο ιστότοπος agentura.ru ασχολείται από το 2000 με έρευνες που αφορούν τη δραστηριότητα των μυστικών υπηρεσιών. Τους τελευταίους μήνες οι δημοσιογράφοι του δημοσίευσαν έρευνες και για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v