Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δέσμευση Ερντογάν για εισβολή στη Συρία

Θα αντιμετωπίσουμε τις ελλείψεις της ασφαλούς λωρίδας που δημιουργήσαμε στα νότια σύνορά μας μέσω νέων επιχειρήσεων, τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Δέσμευση Ερντογάν για εισβολή στη Συρία

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεσμεύτηκε να ξεκινήσει στρατιωτική εισβολή στη βόρεια Συρία με στόχο τις κουρδικές δυνάμεις που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ.

Σε ομιλία του, επανέλαβε το αίτημά του για τη δημιουργία ασφαλούς ζώνης 30 χιλιομέτρων (19 μίλια) στη βόρεια Συρία που θα επιτευχθεί με την απώθηση των δυνάμεων του YPG, μιας κουρδικής ένοπλης ομάδας που η Άγκυρα θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση.

«Θα αντιμετωπίσουμε τις ελλείψεις της ασφαλούς λωρίδας που δημιουργήσαμε στα νότια σύνορά μας μέσω νέων επιχειρήσεων» διαμήνυσε ο Τούρκος πρόεδρος το Σάββατο σε βουλευτών του κόμματός του.

Σχετικά με το βέτο της κυβέρνησής του στις αιτήσεις της Σουηδίας και της Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ, ο Ερντογάν παραπονέθηκε για την υποστήριξη των ευρωπαϊκών χωρών στις κουρδικές ομάδες και είπε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι συνομιλίες για επέκταση της συμμαχίας ανέδειξαν τη σημασία της θέσης της Τουρκίας μέσα σε αυτήν.

«Τους το κάνω πολύ σαφές» ανέφερε ο πρόεδρος. «Ένα βάθος 30 χιλιομέτρων από τα σύνορά μας θεωρείται η ζώνη ασφαλείας μας και δεν θέλουμε να εξαπολυθούν επιθέσεις εναντίον μας από αυτήν την περιοχή» σημείωσε σύμφωνα με το Bloomberg.

«Εργαζόμαστε πάνω σε αυτό και θα κάνουμε τα βήματα που απαιτούνται» τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v