Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τελικός Τσάμπιονς Λιγκ: Η UEFA ζήτησε συγγνώμη

Για τα βίαια γεγονότα πριν από την έναρξη του αγώνα Ρεάλ-Λίβερπουλ στο Παρίσι. Τα δακρυγόνα δεν ταιριάζουν στη γιορτή του ποδοσφαίρου.

Τελικός Τσάμπιονς Λιγκ: Η UEFA ζήτησε συγγνώμη

Συγγνώμη ζήτησε η UEFA από τους φιλάθλους που επηρεάστηκαν απ' όσα διαδραματίστηκαν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Λίβερπουλ, μετά την απάτη των εισιτηρίων και το πρόβλημα εισόδου που αμαύρωσαν την καταληκτική «μάχη» της διοργάνωσης στο «Stade de France» του Παρισιού το περασμένο Σάββατο 28/5.

Ο αγώνας καθυστέρησε για περισσότερα από 30 λεπτά αφού οι αστυνομικοί απέκρουσαν βίαια όσους προσπαθούσαν να εισέλθουν στο στάδιο, ενώ είχαν ρίξει δακρυγόνα σε οπαδούς, μεταξύ των οποίων υπήρχαν γυναίκες και παιδιά.

«Η UEFA επιθυμεί να ζητήσει ειλικρινά συγγνώμη από όλους τους θεατές που βίωσαν ή είδαν τρομακτικά και οδυνηρά γεγονότα στην προετοιμασία του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ, σε μια νύχτα που θα έπρεπε να είναι γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Μεγάλο μέρος ευθύνης απέδωσε στους οπαδούς της Λίβερπουλ ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράλντ Νταρμανέν, ο οποίος παραδέχτηκε ότι η αστυνομία αιφνιδιάστηκε από εκατοντάδες «παραβάτες» που εμφανίστηκαν για να προκαλέσουν προβλήματα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v