Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατηφόρισε ο τζίρος στο λιανεμπόριο της ευρωζώνης τον Απρίλη

Κινήθηκε αρνητικά 1,3% σε σύγκριση με τον Μάρτιο. Σε ετήσια βάση, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 3,9%. Οι υψηλότερες ετήσιες αυξήσεις καταγράφηκαν στη Σλοβενία (+29,6%), στην Πολωνία (+21,1%) και στη Μάλτα (+17,5%).

Κατηφόρισε ο τζίρος στο λιανεμπόριο της ευρωζώνης τον Απρίλη

Kατά 1,3% υποχώρησε ο τζίρος στο λιανεμπόριο τόσο στην ευρωζώνη όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον Απρίλιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με έκθεση της Eurostat που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή. Σε ετήσια βάση, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 3,9% στην ευρωζώνη και κατά 5% στην ΕΕ.

Ο τζίρος στο εμπόριο τροφίμων, ποτών και καπνού κινήθηκε αρνητικά κατά 2,6% στην ευρωζώνη και 2,3% στην ΕΕ από τον Μάρτιο, ενώ οι πωλήσεις μη εδώδιμων προϊόντων μειώθηκαν κατά 0,7% και 0,9% αντίστοιχα. Σε μηνιαία βάση, οι λιανικές πωλήσεις καυσίμων αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 1,9% στην ευρωζώνη και 1,4% στην ΕΕ.

Μεταξύ των κρατών μελών για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, οι μεγαλύτερες μηνιαίες μειώσεις καταγράφηκαν στη Σλοβενία (-7,7%), στη Γερμανία (-5,4%) και στη Λετονία (-3,9%). Οι υψηλότερες αυξήσεις παρατηρήθηκαν στην Ισπανία (+5,3%), στο Λουξεμβούργο (+3,7%) και στην Ιρλανδία (+1,9%).

Οι υψηλότερες ετήσιες αυξήσεις καταγράφηκαν στη Σλοβενία (+29,6%), στην Πολωνία (+21,1%) και στη Μάλτα (+17,5%). Οι μεγαλύτερες μειώσεις παρατηρήθηκαν στη Φινλανδία (-3,4%), στο Λουξεμβούργο (-2,9%) και στο Βέλγιο (-1,9%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v