Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Gemini απολύει 10% του προσωπικού

Τα προβλήματα στην αγορά κρυπτονομισμάτων έχουν διογκωθεί από τις τρέχουσες μακροοικονομικές και γεωπολιτικές αναταραχές, τονίζουν σε σημείωμα προς τους υπαλλήλους οι ιδρυτές της Gemini.

Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Gemini απολύει 10% του προσωπικού

Η Gemini, το ανταλλακτήριο ψηφιακών στοιχείων ενεργητικού που ανήκει στα δισεκατομμυριούχα αδέλφια Γουίνκλεβος, σχεδιάζει να απολύσει περίπου το ένα δέκατο του προσωπικού του.

Η ανακοίνωση έρχεται καθώς η αξία της αγοράς ψηφιακών στοιχείων ενεργητικού έχει υποχωρήσει κατά περίπου 2 τρισ. δολάρια από το υψηλό του Νοεμβρίου του 2021 σε 1,3 τρισ. δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσαν οι Financial Times.

«Εδώ βρισκόμαστε τώρα, στη φάση της συρρίκνωσης που μετατρέπεται σε μια περίοδο στασιμότητας – αυτό που ο κλάδος μας αναφέρει ως "χειμώνα των crypto"», έγραψαν οι Κάμερον και Τάιλερ Γουίνκλεβος σε σημείωμα προς τους εργαζόμενους.

Το Bitcoin έχει υποχωρήσει περισσότερο από 50% από το υψηλό του Νοεμβρίου, ενώ άλλα μικρότερα νομίσματα έχουν αντιμετωπίσει πολύ πιο σοβαρές απώλειες. 

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, τα δύο αδέλφια ανέφεραν στο σημείωμα προς τους υπαλλήλους ότι τα προβλήματα στην αγορά κρυπτονομισμάτων έχουν διογκωθεί από τις τρέχουσες μακροοικονομικές και γεωπολιτικές αναταραχές, τονίζοντας ότι οι αναταράξεις ενδέχεται να κρατήσουν για καιρό ακόμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v