Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βιλερουά: Πολύ ισχυρός και πολύ εκτεταμένος ο πληθωρισμός

«Απαιτείται ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής -- λέω ομαλοποίηση και όχι αυστηροποίηση», σημείωσε ο κεντρικός τραπεζίτης της Γαλλίας και μέλος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Βιλερουά: Πολύ ισχυρός και πολύ εκτεταμένος ο πληθωρισμός

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να μειώσει τα μέτρα τόνωσης καθώς ο πληθωρισμός είναι πολύ ισχυρός και πολύ εκτεταμένος, δήλωσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Φρανσουά Βιλερουά.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, σε ομιλία σε ένα οικονομικό συνέδριο στο Παρίσι, ο επικεφαλής της Τράπεζας της Γαλλίας είπε ότι ακόμη και ο δομικός πληθωρισμός -- ο οποίος εξαιρεί τον αντίκτυπο της αύξησης των τιμών των τροφίμων και της ενέργειας -- είναι πάνω από τον στόχο της ΕΚΤ για 2% καθώς έφτασε στο 3,8% τον Μάιο. Είπε ότι η συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας την επόμενη εβδομάδα θα είναι «αποφασιστική» για τον καθορισμό μιας απάντησης.

«Ο πληθωρισμός δεν είναι μόνο πολύ υψηλός, αλλά και πολύ ευρύς», είπε ο Φρανσουά Βιλερουά. «Αυτό απαιτεί ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής -- λέω ομαλοποίηση και όχι αυστηροποίηση». Ο Γάλλος κεντρικός τραπεζίτης δεν σχολίασε περαιτέρω.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v