Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Νέο πακέτο όπλων 700 εκατ. δολ. στην Ουκρανία

Ρουκέτες, πυρομαχικά, αντιαρματικά και ραντάρ οδεύουν προς Κίεβο και από εκεί προς Ντονμπάς, υπό τον όρο να μη χτυπηθεί ρωσικό έδαφος.

ΗΠΑ: Νέο πακέτο όπλων 700 εκατ. δολ. στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη ένα νέο πακέτο όπλων για την Ουκρανία, ύψους 700 εκατ. δολαρίων, που θα περιλαμβάνει συστήματα πυραύλων πυροβολικού υψηλής κινητικότητας και όπλα ακριβείας που μπορούν να πλήξουν με ακρίβεια στόχους σε απόσταση έως 80 χλμ.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα σταθούν στο πλευρό των Ουκρανών εταίρων μας και θα συνεχίσουν να προμηθεύουν την Ουκρανία με όπλα και εξοπλισμό για την υπεράσπισή τους», δήλωσε ο Μπάιντεν ανακοινώνοντας το νέο πακέτο όπλων.

Το σχέδιο νέας βοήθειας ενεργοποιείται αφού ο Μπάιντεν έλαβε ουκρανικές διαβεβαιώσεις ότι τα οπλικά συστήματα δεν θα εκτοξευθούν σε ρωσικό έδαφος, προκειμένου να αποφευχθεί η κλιμάκωση του πολέμου.

Η Ουάσινγκτον εκτιμά ότι οι εν λόγω πύραυλοι ανταποκρίνονται στις ανάγκες της Ουκρανίας, μεταδίδει το Reuters. Ο αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας στον Λευκό Οίκο Τζόναθαν Φάινερ είπε ότι είναι όπλα που αναβαθμίζουν το αξιόμαχο της Ουκρανίας, κάνοντας προσιτούς στόχους που ως τώρα ήταν άπιαστοι, καθώς «θα κάνουν τη μεγάλη διαφορά στα νοτιοανατολικά της χώρας, όπου επικεντρώνονται τώρα οι Ρώσοι». Το πακέτο περιλαμβάνει ακόμη πυρομαχικά, αντιαρματικά και ραντάρ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v