Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Γερμανία στέλνει αντιαεροπορικά IRIS-T στην Ουκρανία

Το πλέον σύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα που διαθέτει, αποφάσισε να στείλει το Βερολίνο στην Ουκρανία, ανακοίνωσε ο Ολαφ Σολτς μιλώντας στο κοινοβούλιο.

Η Γερμανία στέλνει αντιαεροπορικά IRIS-T στην Ουκρανία

Η Γερμανία θα στείλει το «πιο σύγχρονο σύστημα αεράμυνας», το IRIS-T, στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο καγκελάριος της χώρας. «Τις επόμενες εβδομάδες, θα προμηθεύσουμε περαιτέρω όπλα, για παράδειγμα, η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε πρόσφατα ότι θα προμηθεύσουμε το σύστημα IRIS-T, το πιο σύγχρονο σύστημα αεράμυνας που διαθέτει η Γερμανία», είπε ο Όλαφ Σολτς κατά τη διάρκεια ομιλίας στο γερμανικό κοινοβούλιο.

«Αυτό θα επιτρέψει στην Ουκρανία να προστατεύσει μια ολόκληρη πόλη από τις ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις», είπε.

Η εξέλιξη έρχεται καθώς ανώτεροι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης επιβεβαίωσαν σε δημοσιογράφους την Τρίτη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα στείλουν αμερικανικά συστήματα πυραύλων πυροβολικού υψηλής κινητικότητας, γνωστά ως HIMARS, ως μέρος του 11ου πακέτου βοήθειας ασφαλείας της χώρας στην Ουκρανία.

Οπως θυμίζει το CNN, η Γερμανία αρχικά αντιστάθηκε στις εκκλήσεις για παροχή όπλων στο Κίεβο, συμφωνώντας μόνο να παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια και ιατρικό εξοπλισμό. Αυτή η προσέγγιση ήταν σύμφωνη με την επί δεκαετίες πολιτική της Γερμανίας να μην προμηθεύει φονικά όπλα σε ζώνη κρίσης. 

Υπήρξε, όμως, μια μεγάλη στροφή στα τέλη Απριλίου, όταν η Γερμανία συμφώνησε να παραδώσει εξοπλισμό στην Ουκρανία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v