Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Προς μείωση των δασμών σε κινεζικά προϊόντα

Εξετάζεται το ενδεχόμενο να μειωθούν ορισμένοι δασμοί της εποχής Τραμπ, ώστε να πέσουν οι τιμές αλλά με βιώσιμο τρόπο για τις αμερικανικές επιχειρήσεις, δήλωσε ο αν. υπουργός Οικονομικών.

ΗΠΑ: Προς μείωση των δασμών σε κινεζικά προϊόντα

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Γουόλι Αντεγιέμο δήλωσε την Τρίτη ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν εξετάζει το ενδεχόμενο να μειώσει ορισμένους δασμούς της εποχής Τραμπ σε κινεζικά προϊόντα, ωστόσο πρέπει να εξισορροπήσει τους βραχυπρόθεσμους στόχους μείωσης των τιμών με τη μακροπρόθεσμη ανάγκη εξάλειψης του αθέμιτου ανταγωνισμού έναντι των αμερικανικών επιχειρήσεων, γράφει το Reuters.

«Εξετάζουμε επιμελώς τι θα κάνουμε σε σχέση με αυτούς τους δασμούς», δήλωσε ο Αντεγιέμο σε συνέντευξή του στο CNN. «Νομίζω ότι το σημαντικό για κάθε Αμερικανό είναι να γνωρίζει ότι ο πρόεδρος έχει δεσμευτεί να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μειωθεί το κόστος με βιώσιμο τρόπο», πρόσθεσε.

Όπως εξήγησε, προτεραιότητα της αμερικανικής κυβέρνησης είναι να πέσουν οι τιμές και παράλληλα να δοθεί ζωτικός χώρος στις αμερικανικές εταιρείες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v