Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Ολος ο κόσμος είναι πελάτες» λέει ο κατασκευαστής των drones Bayraktar

Η Baykar μπορεί να παράγει 200 drones TB2 ετησίως δήλωσε ο γαμπρός του Ερντογάν, Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ.

«Ολος ο κόσμος είναι πελάτες» λέει ο κατασκευαστής των drones Bayraktar

Η καταστροφή ρωσικών συστημάτων πυροβολικού και τεθωρακισμένων οχημάτων με τουρκικά εναέρια μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2 από τις ουκρανικές δυνάμεις έχει κάνει «όλο τον κόσμο» πελάτη, σύμφωνα με τον σχεδιαστή τους.

Ο Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ, ο οποίος διευθύνει την εταιρεία Baykar της Κωνσταντινούπολης μαζί με τον αδελφό του Haluk, τόνισε στο Reuters ότι τα drones έδειξαν πώς η τεχνολογία έχει φέρει επανάσταση στον σύγχρονο πόλεμο.

«Το Bayraktar TB2 κάνει αυτό που έπρεπε να κάνει – εξουδετερώνοντας μερικά από τα πιο προηγμένα αντιαεροπορικά συστήματα και προηγμένα συστήματα πυροβολικού και τεθωρακισμένα οχήματα» ανέφερε σε έκθεση στο Μπακού. «Όλος ο κόσμος είναι πελάτης» πρόσθεσε.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έχει υποστηρίξει ότι η διεθνής ζήτηση είναι τεράστια για το TB2 και το νεότερο Akinci.

Ο Μπαϊρακτάρ, ο οποίος είναι παντρεμένος με την κόρη του Ερντογάν, σημείωσε ότι η Baykar μπορεί να παράγει 200 drones TB2 ετησίως.

Είπε ότι ήταν περήφανος που τα drones χρησιμοποιήθηκαν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, τον αρμενικό θύλακα του Αζερμπαϊτζάν, συμμάχου της Τουρκίας, και στην Ουκρανία.

«Είναι μια παράνομη εισβολή, επομένως το TB2 βοηθά τον αξιότιμο λαό της Ουκρανίας να υπερασπιστεί τη χώρα του» είπε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v