Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπόνους στις ευρωτράπεζες δίνει η Bασιλεία

Οι διεθνείς ρυθμιστικές αρχές αλλάζουν τους κανονισμούς για τον υπολογισμό της κεφαλαιακής επάρκειας. Ποιες τράπεζες θα ωφεληθούν περισσότερο.

Μπόνους στις ευρωτράπεζες δίνει η Bασιλεία

Oι ευρωπαϊκές τράπεζες θα επωφεληθούν από την απόφαση των διεθνών ρυθμιστικών αρχών να αντιμετωπίζουν την ευρωζώνη ως μια ενιαία αγορά όσον αφορά τον καθορισμό των κεφαλαιακών απαιτήσεων για τα μεγάλα τραπεζικά ιδρύματα.

Συγκεκριμένα, οι τράπεζες που έχουν την έδρα τους στην ευρωπαϊκή τραπεζική ένωση θα δουν τις διασυνοριακές εκθέσεις τους εντός του μπλοκ να αντιμετωπίζονται ως εγχώριες, οι οποίες θεωρούνται ότι έχουν λιγότερο ρίσκο, σύμφωνα με έγγραφα της Επιτροπής της Βασιλείας τα οποία έχει δει το Bloomberg.

H ΒΝP Paribas είναι η τράπεζα που αναμένεται να επωφεληθεί περισσότερο όσον αφορά τη μείωση των κεφαλαιακών της απαιτήσεων, σύμφωνα με το Bloomberg. 

Οι αλλαγές στους κανονισμούς, οι οποίες θα ανακοινωθούν την Τρίτη, θα μπορούσαν σύμφωνα με το αμερικανικό πρακτορείο να ενθαρρύνουν τις διασυνοριακές εξαγορές τραπεζών, καθώς θα επέτρεπε στις τράπεζες να καταλήξουν σε συμφωνίες χωρίς να είναι αντιμέτωπες με τον κίνδυνο να επιβαρυνθούν με υψηλότερες κεφαλαιακές απαιτήσεις. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v