Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπάιντεν: Δεν στέλνουμε στην Ουκρανία όπλα που χτυπούν μέχρι Ρωσία

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τόνισε ότι οι ΗΠΑ δεν θα στείλουν στο Κίεβο πυραυλικά συστήματα που μπορούν να πλήξουν στόχους στη ρωσική επικράτεια.

Μπάιντεν: Δεν στέλνουμε στην Ουκρανία όπλα που χτυπούν μέχρι Ρωσία

Οι ΗΠΑ δεν θα στείλουν στην Ουκρανία πυραυλικά συστήματα τα οποία μπορούν να φτάσουν στην Ρωσία, δήλωσε σύμφωνα με το Reuters ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τη Δευτέρα. 

Η δήλωση του Αμερικανού προέδρου έγινε ως απάντηση σε δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να στείλουν προηγμένα πυραυλικά συστήματα μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία.

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ χαρακτήρισε την ανακοίνωση του Μπάιντεν «λογική».

Από την πλευρά του, ο Α. Αρεστέροβιτς, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, είπε στο CNN ότι μια στρατιωτική νίκη εναντίον της Ρωσίας είναι «απίθανη» εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν προμηθεύσουν τι συγκεκριμένα όπλα (MLRS με εμβέλεια έως 300 χιλιόμετρα).

Σύμφωνα με τον ίδιο ακόμη και ένας μικρός αριθμός οπλικών συστημάτων - μόλις 20 - θα συνιστούσαν «αλλαγή παιχνιδιού» στη σύγκρουση με τη Ρωσία, καθώς είπε ότι θα επέτρεπαν στα ουκρανικά στρατεύματα να αμυνθούν από ρωσικές επιθέσεις που εξαπολύονται από μεγάλη απόσταση. Μάλιστα, τόνισε ότι η Ουκρανία δεν θα τα χρησιμοποιούσε για να χτυπήσει στόχους στη Ρωσία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v