Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Mr. Big Short βλέπει επανάληψη του κραχ του 2008

Τον εφιάλτη της κρίσης του 2008 βλέπει ξανά ο επενδυτής Μάικλ Μπέρι, γνωστός από την ταινία «Βig Short». Το tweet που διέγραψε μετά τη βουτιά στις πωλήσεις κατοικιών.

Ο Mr. Big Short βλέπει επανάληψη του κραχ του 2008

H βουτιά των μετοχών και η επιβράδυνση των πωλήσεων ακινήτων θυμίζουν στον Μάικλ Μπέρι το σκάσιμο της στεγαστικής «φούσκας» μετά τα μέσα της δεκαετίας του 2000, δήλωσε ο επενδυτής σε «τιτίβισμα» την Τρίτη. 

«Όπως είχα πει και το 2008, είναι σαν να βλέπεις ένα αεροπλάνο να πέφτει. Πονάει, δεν είναι αστείο και δεν γελάω» έγραψε σύμφωνα με το Bloomberg o επενδυτής που έβγαλε μια περιουσία από την κρίση των στεγαστικών δανείων και έγινε διάσημος από την κινηματογραφική ταινία «Τhe Big Short».

Τον ρόλο του Μάικλ Μπέρι στην ταινία «The Big Short» υποδύθηκε ο Κρίστιαν Μπέιλ.

Ο Μπέρι, ο οποίος ήταν από τους λίγους που είχαν προβλέψει την κρίση του 2008, είχε πει στο New York Μagazine τον Δεκέμβριο του 2015 ότι στα τέλη του 2007, καθώς η αγορά κατοικιών βρισκόταν υπό κατάρρευση, έβλεπε συνεχώς τον ίδιο εφιάλτη, με ένα αεροπλάνο που έπεφτε.

«Ήξερα τι συνέβαινε, αλλά δεν υπήρχε τίποτα που να μπορούσα εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος να κάνει για να το σταματήσει» είχε πει τότε. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι την τελευταία ημέρα του 2007 ήταν τόσο αναστατωμένος από το κραχ που δεν μπορούσε να βγει από το γραφείο του για να δει την οικογένειά του.

Ο επικεφαλής της Scion Asset Management έγραψε το «τιτίβισμα» αφότου τα στοιχεία στις ΗΠΑ έδειξαν βουτιά 16,6% στις πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών τον Απρίλιο.

Ο S&P 500 έκλεισε χθες 18% χαμηλότερα από τις αρχές του έτους, ενώ ο Nasdaq έχει χάσει 29% στο ίδιο διάστημα.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v