Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Χρυσάφι» τα αυγά στις ΗΠΑ

Θανατώθηκαν 378 εκατ. κότες και εκτινάχθηκαν οι τιμές των αυγών, ως αποτέλεσμα της φετινής έξαρσης της γρίπης των πτηνών.

«Χρυσάφι» τα αυγά στις ΗΠΑ

Η παραγωγή αυγών στις ΗΠΑ καταποντίστηκε τον Απρίλιο, καθώς 38 εκατομμύρια κότες θανατώθηκαν κατά τη διάρκεια μιας από τις χειρότερες εξάρσεις της γρίπης των πτηνών. Κατά συνέπεια, οι λιανικές τιμές των αυγών αυξήθηκαν κατά 40% και όπως φαίνεται θα παραμείνουν υψηλές, γράφει το Bloomberg.

Η παραγωγή αυγών μειώθηκε κατά 3,9%, στα 7,55 δισεκατομμύρια, ενώ ο αριθμός πτηνών που γεννούν μειώθηκε κατά 5,3% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με έκθεση του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ. Πρόκειται για τα χαμηλότερα επίπεδα από το 2015, την τελευταία φορά που η βιομηχανία πουλερικών επλήγη από μεγάλη επιδημία γρίπης των πτηνών.

Χαμηλό επταετίας στην παραγωγή αυγών στις ΗΠΑ 

Ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις ότι σήμερα η επιδημία υποχωρεί. Η Αϊόβα, κορυφαία αυγοπαραγωγός πολιτεία, αίρει την καραντίνα σε ορισμένες πτηνοτροφικές μονάδες.

Όμως, οι Αμερικανοί καταναλωτές δεν θα ανακουφιστούν τόσο εύκολα. Οι τιμές δεν αναμένεται να επανέλθουν πριν να ανακάμψει η παραγωγή, καταλήγει το Bloomberg. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v