Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ΗΠΑ επιδιώκουν αμυντική συμφωνία με την Ινδία

Η προσπάθεια είναι μέρος μιας πολύ ευρύτερης πρωτοβουλίας της κυβέρνησης του προέδρου Τζο Μπάιντεν να προσελκύσει την Ινδία ως μακροπρόθεσμο αμυντικό εταίρο.

Οι ΗΠΑ επιδιώκουν αμυντική συμφωνία με την Ινδία

Οι ΗΠΑ προετοιμάζουν ένα πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ινδία για να εμβαθύνουν τους αμυντικούς δεσμούς και να μειώσουν την εξάρτηση της χώρας από τα ρωσικά όπλα, ανέφεραν άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Το υπό εξέταση πακέτο θα περιλαμβάνει διεθνή στρατιωτική χρηματοδότηση ύψους ως και 500 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με μια πηγή στο Bloomberg, γεγονός που θα καθιστούσε την Ινδία έναν από τους μεγαλύτερους αποδέκτες τέτοιας βοήθειας πίσω από το Ισραήλ και την Αίγυπτο.

Δεν είναι σαφές πότε θα ανακοινωθεί η συμφωνία ή ποια όπλα θα συμπεριληφθούν.

Η προσπάθεια είναι μέρος μιας πολύ ευρύτερης πρωτοβουλίας της κυβέρνησης του προέδρου Τζο Μπάιντεν να προσελκύσει την Ινδία ως μακροπρόθεσμο αμυντικό εταίρο, παρά την απροθυμία της να επικρίνει τη Ρωσία για την εισβολή της στην Ουκρανία, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αμερικανό αξιωματούχο που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Η Ουάσιγκτον θέλει να θεωρείται αξιόπιστος εταίρος για την Ινδία, πρόσθεσε ο αξιωματούχος, και η Ουάσιγκττον συνεργάζεται με άλλα έθνη, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, για να διασφαλίσει ότι η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι έχει τον εξοπλισμό που χρειάζεται.

Η κύρια πρόκληση παραμένει πώς να προμηθεύεται η Ινδία μαχητικά αεροσκάφη, ναυτικά πλοία και άρματα μάχης, είπε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση αναζητά κάποιο σημαντικό βήμα σε έναν από αυτούς τους τομείς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v