Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εναλλακτικό σχέδιο ΗΠΑ για το ρωσικό αργό

H διατήρηση του ρωσικού αργού εντός αγοράς θα αποτρέψει πιθανές περαιτέρω αυξήσεις στην τιμή του αργού που θα επέφερε ένα πλήρες ευρωπαϊκό εμπάργκο, τόνισαν αξιωματούχοι των ΗΠΑ.

Εναλλακτικό σχέδιο ΗΠΑ για το ρωσικό αργό

Αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ δήλωσαν την Τρίτη ότι σχεδιάζουν να προτείνουν στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της G7 αυτή την εβδομάδα να επιβάλλουν οι χώρες της Ευρώπης δασμούς στο ρωσικό αργό αντί για ένα πλήρες εμπάργκο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει ένα σταδιακό εμπάργκο στις εισαγωγές ρωσικού αργού, αλλά οι ανησυχίες ορισμένων κρατών της Ανατολικής Ευρώπης σχετικά με τις προμήθειες αποτελούν σοβαρό εμπόδιο.

δασμοί που θα προτείνουν οι ΗΠΑ θα είναι έτσι σχεδιασμένοι ώστε να μην βγάζουν τελείως εκτός αγοράς το ρωσικό αργό αλλά να περιορίζουν το ποσό των εσόδων που θα μπορεί να εισπράξει η Μόσχα από τις εξαγωγές αργού, τόνισαν οι αξιωματούχοι στο Reuters.

H διατήρηση του ρωσικού αργού εντός αγοράς θα αποτρέψει πιθανές περαιτέρω αυξήσεις στην τιμή του αργού που θα επέφερε ένα πλήρες ευρωπαϊκό εμπάργκο, κάτι που θα μπορούσε να αντισταθμίσει τον αντίκτυπο του εμπάργκο στα ρωσικά έσοδα.

Oι αξιωματούχοι τόνισαν ότι υπάρχει ισχυρή επιθυμία μεταξύ πολλών κυβερνήσεων να σταματήσουν να αγοράζουν ρωσικό αργό το γρηγορότερο δυνατόν, αλλά αυτό ενέχει σημαντικό κίνδυνο ένα πλήρες εμπάργκο να οδηγήσει σε σημαντική άνοδο της τιμής του αργού πετρελαίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v