Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Τουρκία ζητά έκδοση μελών του ΡΚΚ από Σουηδία-Φινλανδία

Σύντομα θα βρεθούν στην Άγκυρα για παζάρια Σκανδιναβοί διπλωμάτες. Στόχος είναι να καμφθούν οι τουρκικές αντιρρήσεις μετά την υποβολή αιτήματος των δύο σκανδιναβικών χωρών για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Η Τουρκία ζητά έκδοση μελών του ΡΚΚ από Σουηδία-Φινλανδία

Σουηδοί και Φινλανδοί διπλωμάτες πρόκειται να ταξιδέψουν «σύντομα» στην Τουρκία για συνομιλίες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις αντιρρήσεις της Άγκυρας για την ένταξη των δύο σκανδιναβικών χωρών στο ΝΑΤΟ, μετέδωσε το σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων TT επικαλούμενο το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

Η Τουρκία ζητά από τις σκανδιναβικές χώρες να σταματήσουν να υποστηρίζουν κουρδικές μαχητικές οργανώσεις που είναι παρούσες στις επικράτειές τους, καθώς και να άρουν απαγορεύσεις στις πωλήσεις ορισμένων όπλων προς την Τουρκία.

Το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ εκφράζουν την πεποίθηση ότι η Τουρκία δεν θα εμποδίσει τελικά την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας.

Οποιαδήποτε απόφαση για διεύρυνση του ΝΑΤΟ απαιτεί έγκριση και από τα 30 κοινοβούλια των μελών της συμμαχίας. Διπλωμάτες εκτιμούν πως ο Ερντογάν θα δεχτεί πιέσεις για να υποχωρήσει, καθώς η Φινλανδία και η Σουηδία θα ενισχύσουν σημαντικά το ΝΑΤΟ στη Βαλτική θάλασσα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v