Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fed: «Παράθυρο» για αύξηση επιτοκίων 75 μονάδων βάσης από Μέστερ

Εάν μέχρι τη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου ο πληθωρισμός δεν έχει μετριαστεί, τότε μπορεί να απαιτείται ταχύτερος ρυθμός αύξησης των επιτοκίων, υποστήριξε η Λορέτα Μέστερ.

Fed: «Παράθυρο» για αύξηση επιτοκίων 75 μονάδων βάσης από Μέστερ

Η αξιωματούχος της Fed, Λορέτα Μέστερ, έβαλε ξανά στο τραπέζι το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης για τον Σεπτέμβριο.

Σε ομιλία της σε συνέδριο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η Μέστερ είπε ότι αναμένει να υποστηρίξει αυξήσεις επιτοκίων 50 μονάδων βάσης σε κάθε μία από τις δύο επόμενες συνεδριάσεις της Fed, που θα πραγματοποιηθούν στα μέσα Ιουνίου και στα τέλη Ιουλίου.

Σε εκείνο το σημείο, η Fed μπορεί να κοιτάξει γύρω της και να επανεξετάσει ποιος είναι ο κατάλληλος ρυθμός για την αύξηση των επιτοκίων, τόνισε η Μέστερ σύμφωνα με το Μarketwatch. 

«Εάν μέχρι τη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, οι μηνιαίες μετρήσεις για τον πληθωρισμό παρέχουν πειστικές ενδείξεις ότι ο πληθωρισμός κινείται προς τα κάτω, τότε ο ρυθμός των αυξήσεων των επιτοκίων θα μπορούσε να επιβραδυνθεί, αλλά εάν ο πληθωρισμός δεν έχει μετριαστεί, τότε μπορεί να απαιτείται ταχύτερος ρυθμός αύξησης των επιτοκίων» υπογράμμισε.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v