Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανός τραγουδιστής κατηγορείται για μετοχικές απάτες εκατομμυρίων στις ΗΠΑ!

Αντιμέτωπος με έκδοση στις ΗΠΑ ο βρετανός τραγουδιστής Idris Dayo Mustapha ή Drizzle Lomo. Κατηγορείται για σειρά κυβερνοεγκλημάτων από τις οποίες απέσπασε έως και 5 εκατ. δολάρια!

Βρετανός τραγουδιστής κατηγορείται για μετοχικές απάτες εκατομμυρίων στις ΗΠΑ!

Ένας τραγουδιστής μουσικού συγκροτήματος afrobeat στο Λονδίνο κατηγορείται στις ΗΠΑ ότι απέκτησε πρόσβαση σε δεκάδες χρηματιστηριακούς λογαριασμούς και χρησιμοποίησε τα χρήματά τους για να αγοράσει μετοχές προκειμένου να χειραγωγήσει τις τιμές, ώστε αυτός και οι συνεργοί του να επωφεληθούν από τις διακυμάνσεις των τιμών.

Ο Idris Dayo Mustapha, βρετανός πολίτης που γεννήθηκε στη Νιγηρία, κατηγορείται για μια μεγάλη ποικιλία από απάτες που χρονολογούνται από το 2011, όταν ήταν μόλις 15 ετών, μεταξύ των οποίων ρομαντικές απάτες, σχήματα phishing και περίπλοκα «κόλπα» με μετοχές.

«Ο κατηγορούμενος ανήκε σε μια κακόβουλη ομάδα που προκάλεσε ζημιές εκατομμυρίων δολαρίων στα θύματα εμπλεκόμενος σε μια σειρά από κυβερνοεγκλήματα, συμπεριλαμβανομένου του εκτεταμένου hacking, της απάτης, του ελέγχου χρηματιστηριακών λογαριασμών δεκάδων θυμάτων και συναλλαγών στο όνομα των θυμάτων. », δήλωσε ο Breon Peace, εισαγγελέας των ΗΠΑ για την ανατολική περιφέρεια της Νέας Υόρκης.

Ο Mustapha συνελήφθη στο Λονδίνο τον Αύγουστο του 2021 και είναι αντιμέτωπος με έκδοση στη Νέα Υόρκη για να αντιμετωπίσει τις ποινικές κατηγορίες. Βαρύνεται επίσης με αστικές κατηγορίες που έχει καταθέσει η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς από το 2016.

Οι εισαγγελείς είπαν ότι ο Mustapha ζούσε μέσα στην πολυτέλεια, οδηγώντας ακριβά αυτοκίνητα και φορώντας εντυπωσιακά κοσμήματα σε video της μουσικής του περσόνας, Drizzle Lomo.

Ήταν μέλος ενός συγκροτήματος afrobeat γνωστό ως BTWBC ή Built to Win Baller's Club. Το afrobeat είναι ένα μουσικό είδος που συνδυάζει στοιχεία της δυτικοαφρικανικής μουσικής με τζαζ, σόουλ και φανκ. Συνδέεται περισσότερο με τον αείμνηστο Νιγηριανό ερμηνευτή Fela Kuti.

Σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας Guardian στη Νιγηρία σχετικά με τη μουσική του καριέρα, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Μπράντφορντ στο Γιορκσάιρ, όπου πήρε πτυχίο στην τεχνολογία επικοινωνίας πληροφοριών.

Ο Mustapha κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε απάτες ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing) για να εισβάλει σε δεκάδες email και να αποσπάσει τους κωδικούς πρόσβασης στους χρηματιστηριακούς τους λογαριασμούς. Μόλις αυτός και οι συνεργοί του αποκτούσαν πρόσβαση στον λογαριασμό του θύματός τους, ξεκινούσαν μεγάλες συναλλαγές σε μετοχές χαμηλής αποτίμησης και εμπορευσιμότητας -συχνά ξένων εταιριών ιατροτεχνολογικών προϊόντων ή φαρμάκων- προκειμένου να ανεβάσουν τις τιμές των μετοχών.

Αυτός και οι συνεργάτες του έλεγχαν τους «λογαριασμούς επιτιθέμενων» μέσω των οποίων αγόραζαν, πουλούσαν ή σόρταραν μετοχές, επιχειρώντας να τις χειραγωγήσουν αποκομίζοντας μεγάλα κέρδη.

Μέχρι να καταλάβουν τα θύματα τι συνέβαινε, οι λογαριασμοί τους είχαν δεχτεί πλήγμα που πολλές φορές ανερχόταν σε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια. Κάποιες φορές, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο Mustapha απλώς άδειαζε τους λογαριασμούς στέλνοντας εμβάσματα στον ίδιο μέσω περίπλοκων σχημάτων. 

Συνολικά, οι εισαγγελείς λένε ότι ο Mustapha και οι συνεργάτες του έκλεψαν έως και 5 εκατομμύρια δολάρια.

Κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, μετοχικές απάτες και διακεκριμένη κλοπή ταυτότητας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v