Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βυθίζονται οι ευρωαγορές, στροφή στα ομόλογα

Στο κόκκινο οι μετοχές, καθοδικά κινούνται τα κόστη του κρατικού δανεισμού σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Η αρνητική κίνηση στα χρηματιστήρια δίνει ανάσα στα κρατικά ομόλογα, που βλέπουν τις αποδόσεις τους να σημειώνουν μεγάλη πτώση.

Βυθίζονται οι ευρωαγορές, στροφή στα ομόλογα

Απώλειες καταγράφουν οι ευρωπαϊκές μετοχές ενώ υποχωρούν τα futures της Wall, καθώς ο επίμονος πληθωρισμός στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου ενισχύει την υπόθεση για πιο επιθετική νομισματική σύσφιξη από τη Federal Reserve. Η αρνητική κίνηση στα χρηματιστήρια δίνει ανάσα στα κρατικά ομόλογα, που βλέπουν τις αποδόσεις τους να σημειώνουν μεγάλη κάθοδο.

Στις ευρωπαϊκές αγορές, η Φρανκφούρτη χάνει 2,3%, το Λονδίνο 2,5%, το Παρίσι επίσης, η Μαδρίτη 1,5% και το Μιλάνο 1,9%. Πτώση 0,6% για τον Dow, 0,7% για τον S&P και 1,1% για τον Nasdaq δείχνουν τα futures της Wall.

Την ίδια ώρα, ισχυρή πτώση σημειώνουν οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης, αφότου τα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ ενίσχυσαν τις ανησυχίες των επενδυτών σχετικά με τις προοπτικές ανάπτυξης, δεδομένων των προοπτικών για επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων της Federal Reserve.

Η απόδοση του 10ετούς γαλλικού ομολόγου υποχωρεί 16 μονάδες βάσης, στο 1,38%, του αντίστοιχου γερμανικού κατά 14 μονάδες βάσης, στο 0,86%, του 10ετούς ελληνικού κατά σχεδόν 18 μονάδες βάσης, στο 3,33%, του 10ετούς ιταλικού κατά 17 μονάδες βάσης στο 2,74% και του αντίστοιχου ισπανικού κατά 15 μονάδες βάσης, στο 1,90%. Οκτώ μονάδες βάσης χαμηλότερα του 10ετούς Treasury, στο 2,83%.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις Ηνωμένες Πολιτείες ενισχύθηκε κατά 8,3% τον Απρίλιο σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν. Ο πληθωρισμός ήταν υψηλότερος από το αναμενόμενο και εξακολουθεί να βρίσκεται κοντά στο υψηλό 40 ετών του 8,5%.

Η μέτρηση του Απριλίου, η οποία αντιπροσωπεύει μία ελαφρά χαλάρωση από την κορύφωση του Μαρτίου, ήταν επίσης μεγαλύτερη από την εκτίμηση του Dow Jones για άνοδο 8,1%. Οι αμερικανικές μετοχές σημείωσαν πτώση μετά την ανακοίνωση του πληθωρισμού όπως και οι αγορές σε Ασία-Ειρηνικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v