Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Γερμανία μπορεί να τα βγάλει πέρα τον χειμώνα χωρίς ρωσικό αέριο

Υπό ποιες προϋποθέσεις θα καταφέρει η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία να αντιμετωπίσει το φρένο στις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου.

Η Γερμανία μπορεί να τα βγάλει πέρα τον χειμώνα χωρίς ρωσικό αέριο

Η Γερμανία μπορεί να αντιμετωπίσει το μποϊκοτάζ των εισαγωγών ρωσικού φυσικού αερίου ήδη από τον ερχόμενο χειμώνα, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ.

Οπως μεταδίδει το BBC, είπε στην εβδομαδιαία εφημερίδα WirtschaftsWoche την Πέμπτη ότι το Βερολίνο έχει εντείνει τις προσπάθειες για να μειώσει την εξάρτησή του από τις ρωσικές πηγές ενέργειας, μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, ο Χάμπεκ πρόσθεσε ότι η Γερμανία πιθανότατα θα εξακολουθεί να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το ρωσικό αέριο μέχρι κάποια στιγμή το 2024.

«Εάν έχουμε πλήρεις αποθηκευτικές εγκαταστάσεις στο τέλος του έτους, εάν δύο από τα τέσσερα πλωτά δεξαμενόπλοια LNG (υγροποιημένου φυσικού αερίου) που έχουμε μισθώσει συνδεθούν στο δίκτυο και εάν κάνουμε σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας, μπορούμε σε κάποιο βαθμό να τα βγάλουμε πέρα τον χειμώνα, αν καταρρεύσει το ρωσικό αέριο», είπε ο υπουργός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v