Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υφεση 45% βλέπει η Ουκρανία φέτος

Συνεχίζει να εξυπηρετεί τα διεθνή ομόλογά της από την εισβολή της Ρωσίας. Πρόκειται να πληρώσει 1 δισ. για δολαριακό ομόλογο την 1η Σεπτεμβρίου ενώ αντιμετωπίζει δημοσιονομικό έλλειμμα $5 δισ. σε μηνιαία βάση λόγω του πολέμου.

Υφεση 45% βλέπει η Ουκρανία φέτος

Κατά 45% αναμένεται να συρρικνωθεί η οικονομία της Ουκρανίας φέτος, όπως δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Serhiy Marchenko, προσθέτοντας ότι η κυβέρνησή του έχει δεσμευτεί να εξυπηρετήσει πλήρως το χρέος της.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Reuters, η Ουκρανία αναμένει μεγαλύτερη οικονομική ύφεση το 2022 από ό,τι προβλέπει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) όσο και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που έχουν προβλέψει τη συρρίκνωση της οικονομίας της χώρας κατά 30% έως 35% αντίστοιχα, εν μέσω ρωσικής εισβολής.

Η χώρα συνέχισε να εξυπηρετεί τα διεθνή της ομόλογα από την εισβολή της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου. Πρόκειται να πληρώσει 1 δισ. δολάρια για δολαριακό ομόλογο την 1η Σεπτεμβρίου ενώ αντιμετωπίζει δημοσιονομικό έλλειμμα 5 δισ. δολαρίων σε μηνιαία βάση λόγω του πολέμου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v