Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βοήθεια $40 δισ. για την Ουκρανία ψήφισε η Βουλή των ΗΠΑ

Δικομματική υποστήριξη στην Ουκρανία, σε ένα Κογκρέσο που είναι βαθιά διχασμένο στα περισσότερα ζητήματα. Το νομοσχέδιο πλέον κατευθύνεται στη Γερουσία, όπου είναι πιθανό να εγκριθεί την επόμενη εβδομάδα. Πώς κατανέμονται τα κεφάλαια.

Βοήθεια $40 δισ. για την Ουκρανία ψήφισε η Βουλή των ΗΠΑ

Νομοσχέδιο έκτακτης ανάγκης για την Ουκρανία άνω των 40 δισ. δολαρίων ενέκρινε η Βουλή των ΗΠΑ το βράδυ της Τρίτης.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, με ψήφους 368 υπέρ έναντι 57, υπογραμμίζεται η δικομματική υποστήριξη προς την Ουκρανία, σε ένα Κογκρέσο που είναι βαθιά διχασμένο στα περισσότερα άλλα ζητήματα.

Η νομοθεσία, που είναι σημαντικά μεγαλύτερη από το πακέτο βοήθειας των 33 δισ. δολαρίων που ζήτησε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τον περασμένο μήνα, κατευθύνεται πλέον στη Γερουσία, όπου είναι πιθανό να εγκριθεί την επόμενη εβδομάδα.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει 19,7 δισ. δολάρια για το υπουργείο Αμυνας, περισσότερα κατά 3 δισ. από αυτά που ζήτησε η κυβέρνηση Μπάιντεν. Περιλαμβάνει 6 δισ. δολάρια σε άμεση βοήθεια ασφαλείας προς την Ουκρανία που ζήτησε ο Μπάιντεν τον περασμένο μήνα και 9,05 δισ. για την αναπλήρωση των αποθεμάτων όπλων που στάλθηκαν από το Πεντάγωνο στην Ουκρανία.

Το πακέτο θα περιέχει 4 δισ. σε ξένη στρατιωτική χρηματοδότηση για την Ουκρανία και άλλες χώρες που επλήγησαν από την εισβολή, για να τις βοηθήσει να αγοράσουν όπλα.

Περιλαμβάνει επίσης 8,8 δισ. σε άμεση οικονομική στήριξη για την Ουκρανία μαζί με κεφάλαια για την επισκευή της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Κίεβο, την τεκμηρίωση εγκλημάτων πολέμου και την προστασία από διαρροές πυρηνικών καυσίμων.

Επιπλέον, το μέτρο θα παράσχει 4,35 δισ. δολάρια για παγκόσμια επισιτιστική και ανθρωπιστική βοήθεια που θα διαχειρίζεται η Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ και άλλα 700 εκατ. σε παγκόσμια χρηματοδότηση τροφίμων στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v