Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Ουκρανία χάνει 170 εκατομμύρια δολάρια κάθε μέρα λόγω αποκλεισμού των λιμανιών της

Οι εξαγωγές της χώρας έχουν μειωθεί στο μισό, δηλώνει ο Ουκρανός πρωθυπουργός Ντενίς Σμιγκάλ. Εκκληση Ζελένσκι να ανοίξουν τα ουκρανικά λιμάνια ώστε να επιτραπούν εξαγωγές σιταριού και να αποτραπεί μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση.

Η Ουκρανία χάνει 170 εκατομμύρια δολάρια κάθε μέρα λόγω αποκλεισμού των λιμανιών της

Η Ουκρανία χάνει 170 εκατομμύρια δολάρια κάθε μέρα που αποκόπτεται από την πρόσβαση στη θάλασσα και οι εξαγωγικές της δυνατότητες έχουν μειωθεί περισσότερο από το μισό, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Ντενίς Σμιγκάλ.

«Ενενήντα εκατομμύρια τόνοι αγροτικών προϊόντων, τους οποίους η Ουκρανία σχεδίαζε να εξαγάγει σε χώρες της Ασίας, της Αφρικής και της Ευρώπης, έχουν μπλοκαριστεί», δήλωσε ο Σμιγκάλ μιλώντας πλάι στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ στο λιμάνι της Οδησσού.

Ο Ουκρανός πρωθυπουργός σημείωσε ότι ορισμένα προϊόντα είχαν εξαχθεί οδικώς ή σιδηροδρομικώς, αλλά κάποια άλλα αποθέματα παρέμειναν σε περιοχές που τελούν υπό βομβαρδισμό ή έχουν καταληφθεί από τη Ρωσία.

Νωρίτερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε σε άμεσες ενέργειες για να ανοίξουν τα ουκρανικά λιμάνια που έχουν αποκλειστεί από την Ρωσία, ώστε να επιτραπούν εξαγωγές σιταριού και να αποτραπεί μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v