Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην Ουγγαρία η φον ντερ Λάιεν, συνάντηση με Ορμπαν

Θα συζητήσουν θέματα σχετικά με την ευρωπαϊκή ασφάλεια στον ενεργειακό εφοδιασμό. Ο Ούγγρος πρωθυπουργός συνέχισε να μπλοκάρει πρόταση της ΕΕ για εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο. Την Κυριακή ολοκληρώθηκε συνάντηση των 27 χωρίς συμφωνία.

Στην Ουγγαρία η φον ντερ Λάιεν, συνάντηση με Ορμπαν

Στην Ουγγαρία μεταβαίνει η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με ανάρτηση του Επικεφαλής Εκπροσώπου της Κομισιόν, Ερίκ Μαμέρ στο τουίτερ.

«Η Πρόεδρος Φον ντερ Λάιεν ταξιδεύει Τρίτη το απόγευμα για την Ουγγαρία για να συναντήσει τον Πρωθυπουργό, Βίκτορ Όρμπαν. Θα συζητήσουν θέματα σχετικά με την ευρωπαϊκή ασφάλεια στον ενεργειακό εφοδιασμό» αναφέρει ο κ. Μαμέρ.

Σημείωνεται πως η Ουγγαρία, με την επίμονη στάση του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν συνέχισε να μπλοκάρει μια πρόταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα απαγόρευε τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου, αναστέλλοντας ολόκληρο το πακέτο κυρώσεων του ενιαίου ευρωπαϊκού μπλοκ με στόχο τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για τον πόλεμό του στην Ουκρανία, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν τις συνομιλίες, μεταδίδει το Bloomberg.

Μια συνάντηση των 27 της ΕΕ ολοκληρώθηκε την Κυριακή χωρίς συμφωνία, με τις συνομιλίες να αναμένεται να επαναληφθούν τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με πηγές στις Βρυξέλλες.

Η πρόταση της ΕΕ επιδιώκει να απαγορεύσει το αργό πετρέλαιο τους επόμενους έξι μήνες και τα διυλισμένα καύσιμα έως τις αρχές Ιανουαρίου. Η Ουγγαρία, η Σλοβακία και η Τσεχική Δημοκρατία αναζητούν παρατάσεις για το πότε θα χρειαστεί να συμμορφωθούν με τα μέτρα.

Εχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στο μεγαλύτερο τμήμα των κυρώσεων και οι συνομιλίες θα συνεχιστούν σε όλα τα επίπεδα, σύμφωνα με πηγές της ΕΕ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v