Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα προς Γερμανία: Να αποφύγουμε την κλιμάκωση του πολέμου

Ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ κάλεσε μέσω βιντεοκλήσης τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς να συμμετάσχει στην κινεζική Πρωτοβουλία για την Παγκόσμια Ασφάλεια. «Πριν γίνει μη διαχειρίσιμη» η κατάσταση στην Ουκρανία.

Κίνα προς Γερμανία: Να αποφύγουμε την κλιμάκωση του πολέμου

Σε βιντεοκλήση με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς τη Δευτέρα, ο πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Τζινπίνγκ εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια, ώστε να αποφευχθεί η κλιμάκωση και η επέκταση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, μετέδωσε το κινεζικό κρατικό ραδιόφωνο, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Όπως τόνισε ο Σι, η Κίνα και η Ευρώπη έχουν περισσότερα κοινά συμφέροντα παρά διαφορές. «Πρέπει να καταβληθούν όλες οι προσπάθειες», είπε, «προκειμένου να αποφευχθεί η κλιμάκωση και η επέκταση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μη διαχειρίσιμη κατάσταση».

Επίσης, ο Κινέζος πρόεδρος κάλεσε τη Γερμανία να συμμετάσχει στην Πρωτοβουλία για την Παγκόσμια Ασφάλεια (Global Security Initiative), ένα γενικόλογο πλαίσιο που παρουσίασε τον περασμένο μήνα και το οποίο υποστηρίζει το«αδιαίρετο της ασφάλειας», αρχή που ανάγεται στα ψυχροπολεμικά χρόνια και την οποία έχει επικαλεστεί η Ρωσία για να δικαιολογήσει την επίθεσή της στην Ουκρανία.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v