Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρωσία: Οι συνομιλίες με την Ουκρανία συνεχίζονται εξ αποστάσεως

Στους λόγους που διακόπηκαν οι ρωσο-ουκρανικές συνομιλίες της Κωνσταντινούπολης και στις προϋποθέσεις για νέες κατ' ιδίαν συναντήσεις αναφέρθηκε ο Ρώσος επικεφαλής διαπραγματευτής Βλαντιμίρ Μεντίνσκι.

Ρωσία: Οι συνομιλίες με την Ουκρανία συνεχίζονται εξ αποστάσεως

Ο Ρώσος επικεφαλής διαπραγματευτής Βλαντιμίρ Μεντίνσκι δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία δεν έχουν σταματήσει αλλά διεξάγονται εξ αποστάσεως, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Η Μόσχα, μεταδίδει το Reuters, κατηγόρησε το Κίεβο ότι κωλυσιέργησε στις συνομιλίες, κάνοντας επίκληση σε αναφορές για φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν από ρωσικά στρατεύματα στην Ουκρανία, για να υπονομεύσει τις διαπραγματεύσεις. Η Ρωσία αρνείται ότι στοχεύει αμάχους στο πλαίσιο της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησής» της.

Ερωτηθείς πότε θα μπορούσαν να γίνουν εκ του σύνεγγυς συνομιλίες με Ουκρανούς διαπραγματευτές, ο Μεντίνσκι είπε: «Χρειαζόμαστε περισσότερες λεπτομέρειες για να συναντηθούμε πρόσωπο με πρόσωπο».

Η Ουκρανία και η Ρωσία δεν έχουν πραγματοποιήσει κατ' ιδίαν ειρηνευτικές συνομιλίες μετά τις 29 Μαρτίου και τη συνάντηση της Κωνσταντινούπολης, παρά μόνο μέσω βίντεο και διαδικτύου.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε τον περασμένο μήνα ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να τερματιστούν οι συνομιλίες, επικαλούμενος την οργή της κοινής γνώμης για τις ρωσικές φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν κατά την υποχώρηση από περιοχές γύρω από το Κίεβο.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v