Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γιατί ο Πούτιν ήταν σφίγγα στην ομιλία του

Οι Δυτικοί έμειναν να αναρωτιούνται ποιες είναι οι πραγματικές προθέσεις του Ρώσου προέδρου καθώς αποκρυπτογραφούν την ομιλία του, με την ευκαιρία της «Ημέρας της Νίκης» στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Γιατί ο Πούτιν ήταν σφίγγα στην ομιλία του

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν μπορεί να αισθάνεται κάποια ικανοποίηση από όλες τις πυρετώδεις εικασίες που έκανε η Δύση πριν από τη σημερινή του ομιλία για την Ημέρα της Νίκης.

Όμως, παρά την προβλέψιμη σύνδεση του σημερινού πολέμου στην Ουκρανία με τον αγώνα κατά του ναζισμού στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, δεν έδωσε πραγματικές ενδείξεις για τις μελλοντικές του προθέσεις, σχολιάζει το BBC.

Καμία συζήτηση για επιστράτευση. Καμία δήλωση νίκης στην Ουκρανία. Μια αναφορά στις ρωσικές απώλειες, αλλά καμία αλλαγή στην ορολογία: πρόκειται ακόμα για «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όχι για πόλεμο.

Προτιμά ο Πούτιν να αφήνει τους πάντες να προσπαθούν να μαντέψουν τις προθέσεις του ή αυτό φανερώνει τις αποτυχίες της Ρωσίας στο πεδίο της μάχης;

Υπήρξαν επιτεύγματα, σχολιάζει το BBC. Η Ρωσία έχει καταλάβει εδάφη και ήδη προκάλεσε τρομερές ζημιές στην Ουκρανία. Όμως, δεδομένης της κλίμακας της εισβολής τον Φεβρουάριο, αυτή η επιχείρηση δεν κατάφερε να επιτύχει τον κεντρικό στόχο της Μόσχας: την ήττα της Ουκρανίας και την απομάκρυνση της ηγεσίας της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v