Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρώσος αξιωματούχος: Θα μείνουμε στη νότια Ουκρανία για πάντα

«Δεν θα επιστρέψουμε στο παρελθόν. Θα ζήσουμε μαζί σε αυτή την πλούσια περιοχή», είπε επισκεπτόμενος τη Χερσώνα ο αν. πρόεδρος της Άνω Βουλής και γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος της Ρωσίας Αντρέι Τουρτσάκ.

Ρώσος αξιωματούχος: Θα μείνουμε στη νότια Ουκρανία για πάντα

Η Ρωσία θα μείνει «για πάντα» στη νότια Ουκρανία, δήλωσε Ρώσος υψηλόβαθμος κοινοβουλευτικός αξιωματούχος την Παρασκευή κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Χερσώνα.

Είναι η πρώτη φορά που κοινοποιείται από επίσημα χείλη η πρόθεση της Μόσχας να παραμείνει στα εδάφη που κατέλαβε ο ρωσικός στρατός από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Η Ρωσία μέχρι στιγμής υποστήριζε ότι κύριος στόχος της είναι η «αποναζιστικοποίηση» της γειτονικής της χώρας.

«Δεν θα υπάρξει επιστροφή στο παρελθόν. Θα ζήσουμε μαζί, θα αναπτύξουμε αυτή την πλούσια περιοχή, με τους ανθρώπους που ζουν εδώ και την πλούσια ιστορική της κληρονομιά», διαβεβαίωσε ο Αντρέι Τουτσάκ, πρώτος αναπληρωτής του προέδρου της άνω βουλής, σύμφωνα με τη Le Monde που επικαλείται ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος Ενωμένη Ρωσία.

Ο Τουτσάκ, γραμματέας και του Γενικού Συμβουλίου της Ενωμένης Ρωσίας, ανακοίνωσε επίσης την επικείμενη έναρξη λειτουργίας ενός ρωσικού κέντρου παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Χερσώνα. Το κέντρο αυτό, είπε, θα επικεντρωθεί ιδιαίτερα στην παράδοση τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης και φαρμάκων.

Η Χερσώνα, κοντά στην Κριμαία που προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014, είναι η πρώτη και η μόνη μεγάλη ουκρανική πόλη που κατάφεραν να πάρουν τον πλήρη έλεγχό τους οι Ρώσοι από την αρχή της επίθεσής τους. Η ρωσική διοίκηση της παράκτιας πόλης έχει ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή της να εισαγάγει το ρούβλι αντικαθιστώντας το ουκρανικό νόμισμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v