Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανεβάζει ταχύτητα η παραγωγή φυσικού αερίου στη Νορβηγία

Οι παραδόσεις από τον δεύτερο μεγαλύτερο προμηθευτή της Ευρώπης αυξήθηκαν καθώς ολοκληρώθηκαν οι προγραμματισμένες εργασίες στο εργοστάσιο Kollsnes και στο πεδίο Troll.

Ανεβάζει ταχύτητα η παραγωγή φυσικού αερίου στη Νορβηγία

Χαμηλότερα κινούνταν τις πρωινές ώρες οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, καθώς αυξήθηκαν οι προμήθειες από τη Νορβηγία μετά την ολοκλήρωση ορισμένων εργασιών εποχικής συντήρησης.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αναφοράς έφτασαν να υποχωρούν έως και 1,9%, προτού γυρίσουν ανοδικά (+5,4%). Οι παραδόσεις από τον δεύτερο μεγαλύτερο προμηθευτή της Ευρώπης αυξήθηκαν καθώς ολοκληρώθηκαν οι προγραμματισμένες εργασίες στο εργοστάσιο Kollsnes και στο πεδίο Troll. Οι υψηλότερες ροές θα αμβλύνουν ορισμένες ανησυχίες καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση πρότεινε κυρώσεις στο ρωσικό πετρέλαιο, το οποίο θα μπορούσε να ενισχύσει τη ζήτηση για φυσικό αέριο και άνθρακα.

Ο μεγαλύτερος παραγωγός της Νορβηγίας Equinor ASA δήλωσε νωρίτερα φέτος ότι θα αντλεί σταθερά για να αμβλύνει τις ανησυχίες σχετικά με τις ρωσικές ροές στην ήπειρο. Η εταιρεία είναι έτοιμη να αυξήσει τον όγκο, καθώς το εργοστάσιο LNG του Hammerfest στη βόρεια Νορβηγία είναι σε πορεία επανέναρξης παραγωγής στις 17 Μαΐου αφότου είχε κλείσει λόγω πυρκαγιάς στα τέλη του 2020.

«Με την ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη, η κορυφαία προτεραιότητα της Equinor είναι η διασφάλιση ασφαλών και αξιόπιστων παραδόσεων», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Anders Opedal σε δήλωση κερδών την Τετάρτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v