Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Τράπεζες αύξησαν... κατά λάθος τα επιτόκια

Αναστάτωση σκόρπισαν στους πελάτες της Halifax και της Lloyds Bank τα λάθος email. Η γκάφα διορθώθηκε αλλά όχι για πολύ, αφού την Πέμπτη αναμένεται ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας για αύξηση 1%, καθώς ο πληθωρισμός επιμένει.

Βρετανία: Τράπεζες αύξησαν... κατά λάθος τα επιτόκια

Ο κολοσσός των στεγαστικών δανείων Halifax ξεκίνησε τον αγώνα πριν σφυρίξει ο διαιτητής, στέλνοντας μαζικά email και ενημερώνοντας τους πελάτες του ότι το βασικό επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας άλλαξε σήμερα Τρίτη, παρόλο που η σχετική απόφαση αναμένεται την προσεχή την Πέμπτη.

Φυσικά, όπως μεταδίδει ο Guardian, η Halifax αργότερα ζήτησε συγγνώμη και έδωσε τις απαραίτητες εξηγήσεις. 

Η γκάφα αναστάτωσε όχι μόνο τους πελάτες της Halifax, αλλά και της Lloyds Bank, καθώς και οι δύο τράπεζες ανήκουν στον ίδιο όμιλο.

 

Τα εξόχως σοβαρά αρχικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την τράπεζα ανέφεραν: «Επιθυμούμε να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε τι μπορεί να σημαίνει αυτή η εξέλιξη για σας», και βάλθηκαν να εξηγήσουν τις διαφορές μεταξύ των στεγαστικών δανείων με σταθερό και κυμαινόμενο επιτόκιο. Στη συνέχεια υπογράμμιζαν τις δυνατότητες υποστήριξης των πελατών σε περίπτωση που δυσκολεύονταν να φέρουν σε πέρας τις αποπληρωμές τους.

Το βασικό επιτόκιο βρίσκεται ακόμη στο 0,75%, ύστερα από τρεις συνεχόμενες αυξήσεις, ενώ την Πέμπτη αναμένεται ανακοίνωση για αύξηση 1%, καθώς ο πληθωρισμός επιμένει.

Ένας εκπρόσωπος του Lloyds Banking Group είπε στο πρακτορείο PA Media: «Λυπούμαστε για την αναστάτωση που προκλήθηκε από email που στάλθηκε κατά λάθος σήμερα το πρωί. Το email είχε προετοιμαστεί ήδη ώστε να σταλεί σε περίπτωση αύξησης των επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας την Πέμπτη, προκειμένου να μπορέσουμε να συμβουλεύσουμε γρήγορα τους πελάτες και να τους βοηθήσουμε να κατανοήσουν πώς μπορεί να επηρεαστεί το στεγαστικό τους δάνειο».

«Στείλαμε ήδη νέα διορθωτικά email στους πελάτες μας, ζητώντας συγγνώμη και επιβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχουν αλλαγές στην υποθήκη ή στα επιτόκια τους», συμπλήρωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v