Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πούτιν σε Μακρόν: Η Ρωσία ανοικτή σε διάλογο με το Κίεβο

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι η Δύση πρέπει να σταματήσει τον εφοδιασμό της Ουκρανίας με όπλα. Καταγγέλλει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις διαπράττουν θηριωδίες.

Πούτιν σε Μακρόν: Η Ρωσία ανοικτή σε διάλογο με το Κίεβο

O Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συζήτησε την κατάσταση στην Ουκρανία με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν σε δίωρη τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες την Τρίτη.

Όπως μεταδίδει το Reuters, o Πούτιν τόνισε στον Μακρόν ότι η Δύση θα μπορούσε να συμβάλλει στον τερματισμό «των εγκλημάτων πολέμου και των μαζικών βομβαρδισμών πόλεων και οικισμών στο Ντονμπάς».

Η Ρωσία αρνείται τις καταγγελίες ότι οι δυνάμεις της έχουν διαπράξει εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία.

«Η Δύση θα μπορούσε να βοηθήσει να βάλει τέλος σε αυτές τις θηριωδίες ασκώντας την κατάλληλη επιρροή στις αρχές του Κιέβου και διακόπτοντας τον εφοδιασμό της Ουκρανίας με όπλα» ανέφερε ο Πούτιν.

Ο ίδιος τόνισε ακόμα στον Γάλλο ομόλογό του ότι η Μόσχα εξακολουθεί να είναι έτοιμη για διάλογο με το Κίεβο.

Ο Μακρόν δήλωσε από την πλευρά του στον Πούτιν κατά την διάρκεια της συνομιλίας που είχαν σήμερα ότι επιθυμεί να συνεργασθεί με τους διεθνείς οργανισμούς για να βοηθήσει στην άρση του ρωσικού εμπάργκο στις εξαγωγές τροφίμων από την Ουκρανία μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

Το γραφείο της γαλλικής προεδρίας ανακοίνωσε ότι ο Μακρόν επανέλαβε ότι η κατάπαυση του πυρός είναι κάτι που χρειάζεται να γίνει στην Ουκρανία, όπως και ότι εξέφρασε στον Πούτιν την βαθειά του ανησυχία για την κατάσταση στο Ντονμπάς και την Μαριούπολη.

«Κάλεσα την Ρωσία να ανταποκριθεί στην διεθνή της ευθύνη ως μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και να θέσει τέλος σ’ αυτήν την καταστροφική επίθεση», δήλωσε ο Μακρόν σύμφωνα με την ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v