Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τελειώνει το ρωσικό απόθεμα σε πυραύλους ακριβείας, λένε Δυτικοί αξιωματούχοι

Η παραγωγικότητα των εργοστασίων της Ρωσίας δεν επαρκεί, εξαιτίας της «ποιότητας της βιομηχανικής της βάσης» και των κυρώσεων. Γιατί, σύμφωνα με τους Δυτικούς, η Ρωσία χάνει έδαφος (και) στο ανατολικό μέτωπο.

Τελειώνει το ρωσικό απόθεμα σε πυραύλους ακριβείας, λένε Δυτικοί αξιωματούχοι

Η Ρωσία δεν διαθέτει επαρκείς πυραύλους ακριβείας στον πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας, ενώ η παραγωγικότητα των εργοστασίων της δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες, δήλωσαν δυτικοί αξιωματούχοι που επικαλούνται οι Financial Times.

Η Μόσχα πρέπει να μεταφέρει πυραύλους από άλλες περιοχές της χώρας, προστίθεται. «Το απόθεμα εξαντλείται και πρέπει να μετακινήσουν πυραύλους Kalibr από άλλα στρατηγικά σημεία όπου μπορούν να αποθηκευτούν», είπε ένας δυτικός αξιωματούχος αναφερόμενος στους πυραύλους Κρουζ που εκτοξεύονται από τη θάλασσα. 

Η εκτίμηση έρχεται τη στιγμή που το Πεντάγωνο θεωρεί ότι η Ρωσία έχει μείνει ήδη πίσω στον στόχο της να περικυκλώσει τις ουκρανικές δυνάμεις στο Ντονμπάς.

«Δεν έχει προχωρήσει η προσπάθειά τους να συνδέσουν τον Βορρά με τον Νότο της χώρας όπως θα ήθελαν, καθώς οι Ουκρανοί συνεχίζουν να αντεπιτίθενται», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ.

Τα περισσότερα ρωσικά πλήγματα επικεντρώνονται στην ανατολική περιοχή του Ντονμπάς και στην παράκτια πόλη της Μαριούπολης, πρόσθεσε. «Πιστεύουμε ότι αυτό δείχνει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Ρώσοι αναφορικά με την αναπλήρωση πυρομαχικών με καθοδήγηση ακριβείας».

Οι δυσκολίες της Ρωσίας στον ανεφοδιασμό κατευθυνόμενων όπλων εκτιμάται ότι οφείλονται τόσο στην «ποιότητα της βιομηχανικής της βάσης» όσο και στις δυτικές κυρώσεις που «περιορίζουν την παραγωγική της ικανότητα», σύμφωνα με το δημοσίευμα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v