Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σολτς: Η Ρωσία μπορεί να κλείσει τις στρόφιγγες στη Γερμανία

«Προετοιμαζόμαστε - ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε» αν κλείσει τις κάνουλες του φυσικού αερίου το Κρεμλίνο, δήλωσε ο καγκελάριος στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας.

Σολτς: Η Ρωσία μπορεί να κλείσει τις στρόφιγγες στη Γερμανία

Η Γερμανία προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο η Ρωσία να σταματήσει τις εξαγωγές φυσικού αερίου, δεδομένου ότι μπορεί κανείς να κάνει μόνο εικασίες για το τι θα αποφασίσει τελικά το Κρεμλίνο, όπως δήλωσε την Πέμπτη ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς κατά τη διάρκεια ταξιδιού στο Τόκιο.

«Πρέπει κανείς να προετοιμαστεί γι' αυτό. Εχουμε ξεκινήσει την προετοιμασία πριν ξεσπάσει ο πόλεμος και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε» είπε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Φούμιο Κισίντα, σύμφωνα με το Reuters.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη η Ρωσία διέκοψε την παροχή φυσικού αερίου προς την Πολωνία και τη Βουλγαρία, καθώς οι δύο χώρες δεν συμμορφώθηκαν στη ρωσική απαίτηση να πληρώνουν το αέριο σε ρούβλια.

Ανάλογη απειλή επικρέμαται και για την υπόλοιπη Ευρώπη, που παραμένει σοβαρά εξαρτημένη από το ρωσικό φυσικό αέριο και, μέχρι στιγμής, στο μεγαλύτερο μέρος της αρνείται να ικανοποιήσει την απαίτηση της Μόσχας. Βέβαια, στη σύνοδο των υπουργών Ενέργειας που θα συγκληθεί στη Γαλλία την προσεχή Δευτέρα, αναμένονται νεότερα για την κοινή ευρωπαϊκή στάση επί του θέματος. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v